20 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024
20 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024

Jan Van den Bosch: “Hij heeft nog niet alles van hem laten zien”

Foto: DPG Media

De kijkers van ‘Familie’ genieten ongetwijfeld elke avond van de acteerprestaties van Jan Van den Bosch als Zjef. Hij zorgt vaak voor de humoristische noot in de soap. Jan speelt de rol ondertussen al tien jaar en wil daar graag nog even mee doorgaan.

“Als soapacteur weet je dat het eindig is. Maar ik lig daar niet wakker van. Ik regisseer ook in amateurgezelschappen in de buurt en het Brussels Volkstheater, ik schrijf veel of brainstorm mee voor andere tv-programma’s. ik heb dus nog andere bronnen van inkomsten”, klinkt het in Dag Allemaal.

Maar als hij echt mag kiezen, dan gaat hij het liefst nog even door als Zjef. Want ook na tien jaar speelt hij de rol nog altijd even graag.

“Ik vind dat nog lang niet al zijn facetten getoond zijn. Rudi en Zjef wonen samen met Nico en Mieke, zo met vier volwassenen, hoe blijft dat werken? Daar is nog wel wat verhaal te rapen. Of wat als Zjef plots eens tegenwind krijgt in plaats van dat de anderen altijd zijn kuren tolereren?”

Jans personage heeft een groot hart, maar je geheimen zijn nooit veilig bij hem. En Jan moet toegeven dat hij soms een irritant manneke kan zijn. “Ik denk dat dat nog heel interessant kan worden. Maar stopt het op een dag, dan kan ik net zo goed achter de schermen werken in plaats van voor de camera te staan. Daar hangt mijn geluk niet van af.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today