12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024
12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024

Stephanie Planckaert: “Je kan dat niet van hen verwachten”

Foto: VRT

In de maatschappij waarin we nu leven is #MeToo wel een begrip geworden. Als man moet je heel erg opletten met opmerkingen en aanrakingen tegenover vrouwen, of er wordt meteen gepraat over #MeToo. Soms terecht, maar soms ook gewoon onterecht.

Ook als vrouw is het belangrijk om voor je mening te kunnen uitkomen en dat er naar je geluisterd wordt. Een raad die Stephanie Planckaert ook probeert mee te geven aan haar twee dochters.

Dat is een dynamiek die nu heel erg leeft in onze maatschappij, maar waar Stephanies ouders Eddy Planckaert en Christa Planckaert weinig voeling mee hebben. En dat is niet abnormaal.

“Papa en mama hebben een mooie dynamiek en zij zijn daar gelukkig in. Je kan niet van zestigers en zeventigers verwachten dat zij hun gedrag aanpassen omdat de wereld veranderd is of omdat wij vinden dat iets op een bepaalde manier moet gebeuren”, klinkt het bij Stephanie in Dag Allemaal.

Een feit is wel dat er over moet kunnen gepraat worden wanneer een vrouw zich minder gelukkig voelt en dat ze zich daar ook goed moet bij kunnen voelen om over te praten. “Als mijn dochters straks een partner hebben, hoeft er geen machtsstrijd te zijn. Dat is niet nodig, want dat pad is voor ons geëffend. Daar hebben sterke vrouwen hard genoeg voor gevochten.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today