16 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024
16 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024

Janine Bischops: “Die plek is echt niks voor mij” 

Foto: DPG Media

In een interview een tijdje geleden vertelde Janine Bischops dat ze bezig was met het in orde brengen van de euthanasiepapieren. Iets waar ze uiteindelijk ondertussen mee gestopt is. 

“Ik heb dat verteld naar aanleiding van mijn verhaallijn in ‘#LikeMe’ waarin m’n personage aan alzheimer lijdt. Maar het is een hele procedure, en daar ben ik nog niet aan toe. Je moet op gesprek. En als de toestemming er is, volgt er nog een hele papierwinkel. Ik wil wel een formulier in orde brengen, waarin staat dat ik niet gereanimeerd wil worden mocht er mij ooit iets overkomen”, zegt Janine in Primo. 

De kinderen van Janine zijn niet helemaal overtuigd van de keuze van hun moeder. “Maar ik wil dat ze dat goedkeuren. Want ik wil niet dat ze mij ooit naar een woonzorgcentrum brengen. Nee, dat staat vast. Ik zal niet eindigen in een serviceflat of rusthuis.” 

De actrice heeft het niet heel erg voor woonzorgcentra. Toen ze ooit op bezoek ging bij collega’s Yvonne Verbeeck en La Esterella voelde ze al heel snel dat die plek niks voor haar was. 

“Maar mijn kinderen en ik moeten die papieren dus nog tekenen. Als ik dan een accident of zo zou hebben, weten de dokters in elk geval dat ze mij niet moeten reanimeren. Want dat wil ik niet. Laat me dan maar rustig heengaan.” 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today