7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024
7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024

Jarige Steve Tielens lanceert veelbesproken voetballied!

Steve Tielens
© S.T. Records

Dat zanger Steve Tielens niet om een stunt verlegen zit, wisten we al. Toen er beslist werd dat ons nationale elftal en de supporters het voor het WK in Rusland zonder officieel WK-lied zouden moeten stellen, zag voetballiefhebber Steve Tielens dit als de ideale voorzet, sterker nog, zelfs zijn plicht om zelf in de pen te kruipen.

Met zijn sfeervolle, pompende nieuwe single ‘Het voetballied (Come On Belgium)’ hoopt de ambiancemaker uit Boom natuurlijk ook zelf te scoren, maar vooral dat dit nummer er mede voor kan zorgen dat de supporters als één blok achter onze nationale ploeg zullen staan, om hen zo richting wereldtitel te stuwen. Steve viert vandaag niet alleen de release van zijn voetballied, hij mag vandaag ook de 47 kaarsjes op zijn verjaardagstaart uitblazen!

“Een WK zonder WK-lied, is als een café zonder bier”, zo zegt feestvarken Steve Tielens. “We hebben in het verleden zo’n leuke liedjes gehad bij die WK’s, liedjes die de supporters wisten te verenigen en die zorgden voor extra beleving. Ik vond het dan ook echt zonde toen ik hoorde dat er geen officieel WK-lied zou komen deze keer, net nu we zo’n sterke ploeg hebben. Met of zonder toestemming van de bond, officieel of niet-officieel, ik zag het meteen als mijn plicht om dan maar zelf een nummer in elkaar te boksen. Ik hoop dat ‘Het voetballied (Come On Belgium)’ aanslaat en zorgt voor extra enthousiasme bij de supporters, en dat het op één of andere manier kan bijdragen om onze nationale ploeg richting finale in Moskou te loodsen.”

Met de hulp van Jill De Greef!

Om deze missie te ondersteunen, riep Steve ook de hulp in van de bevallige Jill De Greef. De sympathieke Antwerpse fashionista die te zien was in het VIJF-programma ‘Pink Ambition’, ging graag in op de vraag van Steve om als ambassadrice voor zijn voetballied op te draven. Jill was daarom ook aanwezig bij de studio-opnames van het nummer en werd zo enthousiast bij het beluisteren ervan, dat ze besloot om aan te sluiten bij het koor en ook haar stem te lenen aan ‘Het voetballied (Come On Belgium)’.

“Ik liep Steve tegen het lijf achter de schermen bij een TV-opname, waar ik als reporter de artiesten mocht interviewen. Ik kende hem vooraf niet persoonlijk, maar blijkbaar was hij erg gecharmeerd door mijn enthousiasme, want even later contacteerde hij me en vroeg of ik wilde samenwerken met hem rond zijn voetballied. Ik ben nogal impulsief en zeg niet snel nee tegen een uitdaging, dus ben ik naar de studio getrokken waar ze het nummer aan het opnemen waren. Ik werd meteen meegezogen in de ambiance van het liedje en heb me zonder nadenken bij het koor gevoegd. Ik kijk er enorm naar uit om de komende weken en maanden mee dit supporterslied te gaan promoten met Steve”, zo besluit Jill.

‘Het voetballied (Come On Belgium)’ van Steve Tielens ft. Jill De Greef is verkrijgbaar op iTunes en kan je beluisteren op Spotify!

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today