7 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
7 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

‘Yallah, Naar België’ voltreffer voor Theater M

Theater M
© Theater M

‘Yallah, Naar België’ is een schot in de roos. De derde eigen creatie van Theater M wordt door zowel publiek als pers vol lof onthaald.  Daarom werd er beslist om een extra voorstelling te spelen.

De tickets voor ‘Yallah, Naar België’, de jongste voorstelling van Theater M vliegen de deur uit.  De eerste komische voorstelling in Vlaanderen over de eerstegeneratiemigranten valt duidelijk in de smaak. Daarom werd er ook al een extra voorstelling geprikt op zaterdag 26 mei 2018.  In oktober speelt de voorstelling in het Fakkeltheater te Antwerpen.

Sociaal-artistiek totaalproject

‘Yallah, Naar België’ is niet zomaar een theatervoorstelling, maar een sociaal-artistiek totaalproject naar een idee van Zineb El Boussaadani. Het project werd niet enkel gerealiseerd door de creatieve geesten van theater M, maar in nauwe samenwerking met de eerste, tweede en derde generaties Mechelse vrouwen van allochtone origine. Onder leiding van Zineb El Boussaadani, jarenlang voorvechtster van vrouwenrechten en diversiteit, putten we uit de boeiende verhalen en geschiedenis van deze vrouwen. Het resultaat krijgt u te zien in de theatervoorstelling, maar ook in de tentoonstelling en het kunstwerk over kettingmigratie, waar de verhalen op een bijzondere manier gevisualiseerd worden door Anne-Marie Van Broeck. Tentoonstelling gratis te bezoeken telkens 1u voorafgaand en aansluitend op de voorstelling.

Verhaal

1964. België zoekt buitenlandse arbeidskrachten en focust zich hiervoor op Marokko en Turkije. Anouar is op dat moment getrouwd, werkloos en hopeloos op zoek naar een baan. Hij schrijft zich in en vertrekt naar België. Gouden tijden zijn het in de jaren ’60. Iedereen wil een Marokkaan als buurman. Het plan van Anouar is: een jaar in België blijven om te werken en daarna terugkeren naar zijn vrouw in Marokko. Maar dan ontmoet hij Marina, een Antwerpse schone die dol is op zuiderse mannen. Hoe Anouar zijn weg probeert te vinden in deze westerse maatschappij van de jaren ’60 en welke keuzes hij maakt, zie je in de eerste komische voorstelling in Vlaanderen over eerstegeneratiemigranten.

Praktisch

  • Waar? Theater M, Mechelen
  • Wanneer? 27 april 2018, 28 april 2018, 4 mei 2018, 5 mei 2018 en een extra voorstelling op 26 mei 2018; telkens om 20u30.
  • Info en tickets: www.theaterM.be

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today