10 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024
10 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024

Jasmijn Van Hoof: “Ik kreeg de indruk dat ik ongeloofwaardig werd”

Foto: VTM

Na 2 jaar is Jasmijn Van Hoof terug in ‘Familie’. Ze wilde graag een carrièreswitch maken, maar daar is niet zo heel veel van in huis gekomen. Ze wilde gaan werken als chocolatier, maar ze was tijdens de job niet zo gelukkig als toen ze nog bij ‘Familie’ zat.

Jasmijn nam zelf ontslag bij de reeks in volle coronaperiode. Dat deed ze omdat ze steeds gefrustreerder raakte en ze haar plezier eventjes kwijt.

“Ik zat al negen jaar in de serie, een periode waarin Stefanie veel te verduren kreeg: een ontvoering, bijna in brand gestoken… Ik kreeg de indruk dat het voor de kijker ongeloofwaardig werd. Ik las commentaren in die richting die door mijn hoofd bleven spelen. Dan was er corona, waardoor we niet konden werken. Ik miste Familie niet hard en dat vatte ik op als een teken dat ik het beu was. Terwijl ik nu denk dat iedereen wel een periode heeft dat de interesse in de job wat minder is. Ook het feit dat er altijd gezegd wordt dat je als actrice niet jarenlang hetzelfde mag doen met het oog op je latere carrière, deed me beslissen om ermee te kappen”, legt ze haar keuze uit in Het Nieuwsblad.

Jasmijn was zeker van haar stuk, al hoopte ze toch dat bij ‘Familie’ zouden smeken dat ze zou blijven. Maar dat gebeurde niet. Ze waren wat gefrustreerd, maar meer niet.

“Ik stapte in 2016 al eens een keertje op om op wereldreis te gaan en in 2021 opnieuw. Dat toont aan hoe besluiteloos ik was. Anderhalf jaar na mijn exit, in de herfst van 2022, lag ik in de knoop met mezelf. Mijn job als chocolatier was best tof, maar het werkplezier kon niet tippen aan Familie. Ik wou weer terug naar de televisie. Of dat gevoel was er toch.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today