9 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024
9 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024

Tom Dingenen: “Ik eet nooit mee met de rest van de ploeg” 

Foto: VRT

Tom Dingenen is de laatste tijd regelmatig in een reeks als ‘Milo’ of ‘Familie’ te zien. Maar Tom is geen fulltime acteur. Als hij niet op de set staat, gaat zijn aandacht naar zijn eigen bedrijf in de Antwerpse haven. 

“Tijdens de pauzes check ik in de loge mijn mails en doe ik mijn telefoons. Ik eet ’s middags ook nooit mee met de rest van de ploeg. Ik vind dat niet erg. Ik heb mijn bedrijf bewust geherstructureerd en extra mensen aangenomen, waardoor ik op dit moment vooral superviseer. Wanneer ik vroeger auditie ging doen, was ik dikwijls bang dat ik de rol zou krijgen. Want als ik drie maanden moest draaien, hoe zou ik dat allemaal weer in elkaar gepuzzeld krijgen? Dat straalde ik dan ook uit”, lacht Tom in Dag Allemaal. 

Het zijn twee verschillende werelden waarin Tom zich bevindt, maar dat maakt hem niet schizofreen. Integendeel. Het houdt de acteur in balans en tijdens het acteren kan hij zijn creatieve ei kwijt. 

“Dan komen mijn geest en lichaam tot rust. at was vroeger dus anders. ‘Ik had dikwijls het gevoel dat er iets ontbrak, ik was onrustig’, aldus Tom. ‘Dat begon op mijn relatie te wegen. Op een bepaald moment hebben mijn vrouw en ik daar gesprekken over gehad. Voor haar en de kinderen was het ook niet fijn dat ik op de tippen van mijn tenen liep. Hier moest iets veranderen, dat voelden we allebei. Toen heb ik beslist er echt werk van te maken. Ik schreef me weer in voor castings, en deze keer met het doel ook écht rollen te krijgen. Het straffe is: de eerste casting die ik deed was meteen raak, ik kreeg de rol van Bart in ‘Dertigers’. Toen ben ik tot rust gekomen.”. 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today