6 °C Antwerpen, BE
zaterdag 2 maart 2024
6 °C Antwerpen, BE
zaterdag 2 maart 2024

Jelle Cleymans doet bekentenis over Spring-periode: “dat heeft altijd gewrongen”

Jelle Cleymans
© VRT/Jan Van Gelder

Hij is een deel van het duo ‘Cleymans en Van Geel’ en ook solo brengt hij eigen nummers op de markt, maar voor velen zal hij ook altijd een beetje ‘Evert van Spring’ blijven. En daar heeft zanger Jelle Cleymans ondertussen vrede mee genomen. Al blijft het toch een beetje dubbel voor Cleymans.

“Je moet niet al te hard hebben doorgestudeerd om te weten dat Spring artistiek niet tot het allerhoogste hoorde. En nu, bijna twintig jaar later, hoor je ook dat de tijd eraan heeft geknaagd. Maar ik beschouw het wel als een ongelooflijk voorrecht dat ik er deel van heb uitgemaakt. Het is een deel van het collectieve bewustzijn van een generatie”, zegt Jelle aan Het Nieuwsblad.

4 jaar geleden stonden Jelle en zijn collega’s van Spring al eens in het Sportpaleis. Die eenmalige comeback werd toen heel positief onthaald en dat deed deugd bij iedereen van de groep. “Zeker als je weet dat ik eigenlijk nooit goed heb geweten wat ik met dat repertoire van Spring aan moest. Nu beschouw ik het als dat van mij, maar het zijn mijn liedjes niet en dat heeft toch altijd gewrongen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today