14 °C Antwerpen, BE
zondag 28 mei 2023
14 °C Antwerpen, BE
zondag 28 mei 2023

Jelle Mels en Mariam El Mandoudi worden de nieuwsankers van Karrewiet

karrewiet
© VRT

Karrewiet is al 16 jaar een vaste waarde op Ketnet en de referentie voor nieuws op kindermaat in Vlaanderen. Karrewiet brengt nieuws door en voor kinderen maar de wereld is in die jaren veranderd. Nieuws is ondertussen overal beschikbaar. Via hun smartphone, tablet, televisie of radio komen kinderen in contact met de actualiteit. Nieuws dat niet altijd op hun maat gefilterd is. En dat maakt Karrewiet relevanter dan ooit.

Het afgelopen jaar heeft Karrewiet al enkele vernieuwingen doorgevoerd. Karrewiet brengt iedere dag actueel en relevant nieuws en schuwt ook geen moeilijke onderwerpen. Ketnet wil nog meer inzetten op kinderen helder, duidelijk en op hun maat informeren over wat er zich in de wereld afspeelt. Daarom wordt Karrewiet, vanaf 3 september, uitgezonden vanuit de Karrewiet-studio. Met Jelle Mels en Mariam El Mandoudi als ankers. Zij zullen de kinderen dagelijks door het nieuws van de dag gidsen. De kindreporters blijven natuurlijk ook op post en brengen verslag uit ter plaatse waar het nieuws zich afspeelt.

De Karrewiet-gezichten: Jelle Mels en Mariam El Mandoudi

Jelle Mels is 26 is afkomstig uit Sinaai en woont nu in Sint-Niklaas. Hij is al 5 jaar Karrewiet-journalist. Jelle studeerde journalistiek aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Jelle deed stage bij Karrewiet en ging er nooit meer weg. Ondertussen bedacht hij ook het Karrewiet-Kampioen-gezelschapsspel en is hij ook al twee jaar te horen als één van de inleesstemmen van Karrewiet. “Ik herinner mij dat ik als kind de eerste aflevering van Karrewiet op televisie zag, dat ik Karrewiet nu ga presenteren is echt heel gek” aldus Jelle Mels.

Mariam El Mandoudi is 29 en geboren en getogen in Mechelen, intussen woont ze in Antwerpen. Ze studeerde samen met Jelle journalistiek aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Nadien ging ze aan de slag bij onder meer MNM en Q-Music.
“Ik heb altijd gedroomd om het journaal te presenteren. ik ben begonnen bij MNM, dan Qmusic en Joe daar mocht ik het radionieuws maken en dat zag ik als de perfecte opstap. Ik dacht het jaren zou duren en nu mag ik plots het journaal voor de Karrewieters maken. Da’s zelfs nog beter dan het grote-mensen-journaal!” aldus Mariam El Mandoudi.

De Karrewiet-app binnenkort ook op tablet

Vorig jaar lanceerde Ketnet een app van Karrewiet voor smartphone, intussen werd deze meer dan 56000 keer gedownload. Ketnet lanceert in het begin van de zomer nu ook een app voor tablet. De Karrewiet-app biedt een veilige omgeving waar kinderen op de hoogte kunnen blijven van het belangrijkste nieuws. Met een uitbreiding naar tablet is Ketnet aanwezig op de platformen die kinderen verkiezen en dit op een toegankelijke manier. Elke dag krijgen de kinderen een ochtend- en middagupdate van het belangrijkste nieuws. Polls en quizjes zorgen voor interactie. Bij breaking news kan de Karrewiet-app ook een pushbericht sturen. Ketnet wil hier zeer voorzichtig mee omspringen maar wil kinderen ook bij breaking news de juiste informatie bezorgen. Zo zijn kinderen meteen op de hoogte wanneer er zich een belangrijk nieuwsfeit afspeelt.

Karrewiet is een programma van VRT NWS voor Ketnet. De Karrewiet-app is vanaf de zomer ook beschikbaar voor tablet en is beschikbaar voor IOS en Android.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today