14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024

Jens Dendoncker: “Ik wist niet meer wat er aan het gebeuren was”

Foto: DPG Media

In 2020 kregen we te horen dat Jens Dendoncker was opgenomen met hevige angststoornissen. De altijd vrolijke presentator verdween even van het scherm en werkte aan zichzelf en zijn problemen. Ondertussen is Jens terug de oude en keert hij ook terug naar het scherm.

“Ik moet nu vooral voorkomen dat het nog eens zover komt. Ik hoop dat ik geleerd heb om de signalen op tijd te herkennen. Dat ik weet wanneer ik over mijn grenzen ga. Niet makkelijk als je bezig bent met dingen die je graag doet”, zegt hij in Dag Allemaal.

Er waren dagen dat Jens zich tevreden moest stellen met amper 5 uur slaap. Overdag opnames voor ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen’ en ’s avonds moest hij nog eens opdraven voor ‘De Slimste Mens’. En als het kon, deed hij er nog even een comedyshow bij.

“Als je die afleveringen van ‘De Slimste Mens’ herbekijkt, zie je dat ik helemaal coocoo was. Ik wist niet precies meer wat er aan het gebeuren was. Dat was echt zot. Maar ja, ik stond aan het begin van mijn carrière en wilde niks missen.”

Allemaal momenten waaruit Jens nu zijn les heeft getrokken. Hij ziet er ook beter uit dan ooit en straalt weer. “Ik ben wel wat kilo’s kwijt, ja. Afvallen was geen doel op zich, maar ik ben wel gezonder gaan leven. Ik ben nog altijd zwaar aan het afkicken van de cola-verslaving die ik twintig jaar heb onderhouden.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today