1 °C Antwerpen, BE
donderdag 30 november 2023
1 °C Antwerpen, BE
donderdag 30 november 2023

Johan Verminnen 'Eiland vol eenzaamheid' in duo met Lieven Coppieters

© Henk Van Cauwenbergh

Ook Johan Verminnen ziet zich door de broodnodige corona maatregelen genoodzaakt een aantal concerten uit te stellen tot een latere datum, alle info daarover kan je terugvinden op zijn website. Ondertussen heeft hij met Lieven (Coppieters) een nieuwe versie opgenomen van ‘Eiland vol Eenzaamheid’, een nummer dat ze samen schreven. Het vervangt natuurlijk geen concerten maar het maakt het wachten aangenamer.

Na ‘Tussen een glimlach en een traan‘ en het live-album ‘Plankenkoorts‘ werd ‘En daarna ga ik vissen” het nieuwe album van Johan Verminnen. Op dat album is ondermeer een samenwerking met een kleinkunsticoon Lieven Coppieters (Jus d’orange) te horen. Daar getuigen twee mooie liedjes van “Een eiland vol eenzaamheid” en “Tussen wal en schip”

“Toen Lieven Coppieters in 1976 zijn enige maar meesterlijke L.P. Jus d’orange uitbracht vond ik dat een mijlpaal in ons taalgebied. Zijn ragfijn gitaarspel en zijn vrije swingende zangstijl waren verrassend en nieuw. Toen ik hem na een concert in de Grote post in Oostende tegen het lijf liep onlangs vroeg hij mij om samen wat te schrijven en het lukte wonde

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today