21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024
21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024

Jools Jatta Janssens: “Mama schrok daar heel erg van”

Foto: VTM

Jools Jatta Janssens raakte in Vlaanderen bekend in de rol van Jamila in ‘Familie’. Ze is amper 18 maar is nu al een veelbelovende actrice. Jools heeft een vader van Gambia, en een moeder uit Antwerpen.

“In de basisschool zat ik alleen met witte mensen in de klas. Ik had dan ook vaak last van racisme. Op de speelplaats kreeg ik soms opmerkingen van andere kindjes, dat ik mij niet goed waste, dat ik daarom zo bruin was, of dat ik me met kak had ingesmeerd. Onnozele, kinderachtige dingen. Als klein meisje vond ik dat vreselijk, natuurlijk”, zegt Jools in Dag Allemaal.

Gelukkig kreeg Jools veel steun van haar favoriete leerkracht op school. Daar kon ze altijd bij terecht wanneer ze het nodig had.

“Andere leerkrachten vonden dat ik moest reageren, terwijl juf Janna mij aanraadde om het allemaal te negeren. Ik werd soms wel kwaad, maar ik heb geleerd om tot tien te tellen en rustig te worden.”

Maar ook nu krijgt Jools jammer genoeg nog altijd pijnlijke opmerkingen. “Op de tram was een man allerlei lelijks aan het zeggen. M’n mama was erbij en wou zich boos maken, maar ik zei: ‘Mama, laat het gewoon’. Toen ik haar vertelde dat dat wel vaker gebeurt, schrok ze heel hard. Ze vindt dat zo erg en wil me dan beschermen, zo lief.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today