6 °C Antwerpen, BE
zaterdag 2 maart 2024
6 °C Antwerpen, BE
zaterdag 2 maart 2024

Julie Colpaert presenteert winterse Telefacts

Julie Colpaert
© Medialaan/VTM

Julie Colpaert brengt dinsdag in Telefacts Winter de eerste van drie reportages over wat er allemaal zoal fout kan lopen aan boord van vliegtuigen. Hoe veilig is vliegen?

Vorig jaar heeft een recordaantal mensen het vliegtuig genomen. Meer dan vier miljard passagiers stapten ergens ter wereld aan boord van een toestel. Er zijn meer vluchten dan ooit en de luchtvaart is ook veiliger dan ooit geworden. De kans dat je sterft in een vliegtuigcrash is maar één op meer dan 9 miljoen. Maar dat neemt niet weg dat er nog elke dag incidenten zijn de wereld rond. Technische mankementen, maar evenzeer problemen allerhande met passagiers. Gelukkig hebben crewleden genoeg trucjes om passagiers kalm te houden als dat nodig is.“Soms zetten we de verwarming hoger zodat mensen in slaap vallen. Dan slapen ze hun roes uit en zijn ze niet meer dronken als we aankomen.” – Bradley, steward

En anno 2018 ontsnapt geen enkel incident aan de camera van smartphones. Wat er ook gebeurt, het wordt allemaal gefilmd. Motoren die vuur vatten, een landingsgestel dat afbreekt, passagiers die beginnen vechten aan boord, mensen die seks hebben tijdens een vlucht of toeristen die spontaan een feestje bouwen op 10.000 meter hoogte.

In Telefacts Winter worden al de beelden en de verhalen van de passagiers die iets meemaakten gebundeld. En het boordpersoneel vertelt hoe ze op elke situatie voorbereid moeten zijn.

Telefacts Winter, dinsdag 4 december om 21u45 bij VTM

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today