17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024
17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024

Julie Van den Steen praat voor het eerst over miskraam

Foto: VTM

Het kwam als een grote verrassing toen Julie Van den Steen naar buiten kwam met het nieuws dat ze een miskraam had gehad. Over het liefdesleven van Julie was niet zoveel bekend, en zeker niet dat ze zwanger was.

Maar jammer genoeg mocht het niet zijn voor Julie en behoort zij nu tot die 1 op 6 moeders die hun kindje verliezen door een miskraam. Julie werd overspoeld door hartverwarmende reacties en dat zette haar ertoe om een podcast te maken over het onderwerp.

“Miskraam’, zeg ik per se niet, want dan lijkt er iets mis met je. Dit gaat over verlies, ook al gebeurt het op twaalf weken. Of vroeger. Je verliest niet allen het vruchtje. Je verliest een baby, een droom en je hoop”, zegt Julie in haar podcast en in Het Laatste Nieuws.

Heel wat vrouwen, en ook mannen, halen kracht uit de podcast en het verhaal van Julie. En dat doet Julie zelf ook enorm veel deugd.

“Het mooiste compliment dat mensen me kunnen geven is wanneer ze vertellen dat ze door mijn verhaal zelf ook openlijk over hun verlies praten. Ik hoop op zijn minst het gesprek te kunnen opstarten. En misschien luistert er iemand uit de politiek mee, die hierdoor beseft dat er nog werk aan de winkel is. Ik denk dan vooral in de richting van rouwverlof.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today