14 °C Antwerpen, BE
donderdag 1 oktober 2020
14 °C Antwerpen, BE
donderdag 1 oktober 2020

June en Trudy uit Familie blijken zussen te zijn !

Bedankt Lieve Ouders
© Theater De Roxy

Dat actrices Silvia Claes en Katrien De Becker geen echte zussen zijn, wist u natuurlijk al. Ook in Familie hebben ze – tot nader order – geen familieband. Maar in de nieuwe theaterkomedie ‘Bedankt Lieve Ouders’ van Yves Caspar spelen Silvia en Katrien vol overtuiging de zussen Astrid en Martine. Hun mannen worden in dit theaterstuk op hilarische wijze neergezet door Stoffel Bollu en Gunter Reniers.

“Wanneer we een nieuwe theaterkomedie lanceren is de casting heel erg belangrijk. Comedy zit Stoffel, Katrien en Gunter in het bloed. Dat bewezen ze al meermaals in verschillende sitcoms op televisie,” steekt Yves Caspar van wal. “Maar ook Silvia blijkt over een goede komische timing te beschikken. Toen ik deze komedie schreef, lagen de acteurs al vast. Ik kon als het ware een rol op hun lijf schrijven. Ik wist welke types ze graag spelen. Dat is bijzonder aangenaam, zowel voor hen als voor mij. Je hebt dan een duidelijk beeld voor ogen”.

Yves Caspar is als toneelschrijver niet aan zijn proefstuk toe. Eerder schreef hij al de komedie ‘Jezus, Maria, Jozef’, en de theaterstukken ‘Dertig’, ‘Edith, het legendarische verhaal van Edith Piaf’ en ‘Volgend jaar Parijs’. Als comedy-vertaler nam hij de theaterhits ‘De Bemoeial’, ‘Horen, zien en zwijgen’ en ‘Maak plaats, Mevrouw’ onder handen.

U kan deze vrolijke familie nog aan het werk zien in Theater De Roxy in St-Truiden tot en met 3 juni 2018. Tickets en info www.deroxy.be

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today