6 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024
6 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024

Karen Damen naar ‘Assisen’

© Uitgezonderd

In januari 2019 brengt Uitgezonderd. een nieuwe versie van het succesvolle theaterstuk ‘Assisen’, in regie van Frank Van Laecke naar Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Met het concept, een assisenzaak op de planken, waagde Uitgezonderd. zich vorig jaar aan een spraakmakende voorstelling voor Vlaanderen. Deze keer brengen ze ‘Assisen 2 – De gifmoord’. Ook nu speelt het publiek een cruciale rol als dames en heren van de jury. Francesca Vanthielen, Kürt Rogiers en Frans Maas zijn opnieuw van de partij. Karen Damen, An Vanderstighelen, Johny Voners, Karin Jacobs en Eddy Vereycken vervolledigen de cast.

Karen Damen weer op de planken

In Theater Elckerlyc was het een hartelijk weerzien met internationaal actief regisseur Frank Van Laecke voor Francesca Vanthielen, Kürt Rogiers en Frans Maas. Een jaar geleden werden Francesca Vanthielen, Kurt Rogiers en Frans Maas voorgesteld aan de pers voor de eerste theaterversie van Assisen. Een bijzonder en interactief concept waarbij een spraakmakend moordproces, inclusief flash-backs op de scène wordt gebracht op een wijze waarbij het pubiek meegesleept wordt in de betogen van procureur, advocaat en voorzitter van de jury.

Vanaf januari 2019 wordt er een nieuw proces gevoerd waarin het publiek fungeert als volksjury en beslist over schuld of onschuld van de beklaagde. Regisseur Frank Van Laecke gelooft sterk in zijn team: “Ik beschik, stuk voor stuk, over ijzersterke acteurs, allemaal, op hun eigen manier zullen ze zich laten gelden op het podium. Ik ben zeker ook enthousiast over het feit dat Karen Damen ingegaan is op mijn vraag om mee te spelen in dit stuk. De rol van van één van de getuigen, voor Karen haar eerste rol in een ernstige moordzaak op de scène, wordt voor Karen én het publiek een primeur.”

Praktisch

  • Waar? Theater Elckerlyc, Antwerpen
  • Wanneer? Speeldata in januari 2019
  • Tickets en info: www.uitgezonderd.be

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today