3 °C Antwerpen, BE
dinsdag 5 december 2023
3 °C Antwerpen, BE
dinsdag 5 december 2023

Kat Kerkhofs beleefde akelig moment: “ik krijg er nog altijd kippenvel van”

Kat Kerkhofs beleefde akelig moment: “ik krijg er nog altijd kippenvel van”

Foto: VIER

Paniek op het Europees kampioenschap voetbal toen de Deense voetballer Christian Eriksen in elkaar stuikte en gereanimeerd moest worden na een hartaanval op het veld.

Kat Kerkhofs is getrouwd met Rode Duivel Dries Mertens en heeft de bewuste beelden nog altijd niet durven bekijken. “Daar breekt mijn hart van”, geeft Kat toe in Humo. Ook Kat zelf beleefde dergelijk akelig moment…

“Ik heb de voorbije dagen vaak teruggedacht aan de wedstrijd van België tegen Wales in 2014. Toen heeft Dries een Welshe kop tegen zijn schedel gekregen: hij was in de lucht al bewusteloos en viel als een lappenpop neer”, herinnert Kat Kerkhofs zich het akeligste moment uit de carrière van Dries Mertens.

“Ik stond in de tribune te feesten, tot ik hem zag vallen: ik weet wanneer hij pijn heeft en wanneer hij overdrijft. Opeens leek het hele stadion zich naar mij om te draaien: ik krijg er nog altijd kippenvel van. Ik ben beginnen te wenen en ben naar voren gelopen”, onthult Kat in Humo.

“De stewards waren zo lief om mij toe te laten langs de zijlijn. Ik zal het nooit vergeten: Gareth Bale van Wales kwam meteen naar mij om uit te leggen dat Dries alweer bij bewustzijn was en naar het ziekenhuis werd gebracht.”

In het ziekenhuis bleek al snel dat Dries nog steeds de oude was: “Dries en ik waren verloofd en het eerste wat ik vroeg toen ik zijn kamer binnenkwam, was: ‘Je weet toch nog dat we gaan trouwen, hè?’ Waarop hij, met een knipoog: ‘En wie ben jij?’” kan Kat Kerkhofs nu gelukkig lachen om het voorval.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today