22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024

Kathleen Aerts: “Hij hielp me mijn angsten te overwinnen”

Foto: DPG Media

Ex K3’tje Kathleen Aerts is een vrouw met vele dromen. Ze droomde ervan om zangeres te worden, en ze belandde bij K3. Nadat Kathleen vertrok bij K3 droomde ze van een leven in Zuid-Afrika en om er een guesthouse te openen. Maar Kathleen was vroeger een meisje met dromen, maar ook met angsten. “Mijn papa heeft me geholpen om die te overwinnen. Ik zong al jong, maar wilde het nooit doen voor een publiek. Als we thuis bezoek hadden, dwong hij me. Toen ik vijftien was, schreef hij me achter mijn rug in voor de ‘Soundmixshow’. Ik wilde niet, maar ik moest – zo hard geloofde hij in mij. En gelukkig maar, want ik eindigde derde”, vertelt Kathleen over haar jeugd aan Het Laatste Nieuws.

En Kathleen beseft maar al te goed, dat ze nooit de Kathleen zou geweest zijn, die ze nu is, mocht haar vader dat allemaal niet gedaan hebben. “Ik zou waarschijnlijk onderwijzeres zijn geworden en ik zou een leven hebben geleid onder de kerktoren van Eindhout. Ik zou misschien ook gelukkig zijn geweest. Maar ik zou toch veel hebben gemist. Ik heb veel gezien, heb veel kunnen doen, heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en daar een schone spaarcent aan overgehouden.”

Haar deelname aan de ‘Soundmixshow’ opende voor Kathleen vele deuren en ze mocht auditie komen doen voor de musical van ‘Sneeuwwitje’ van Studio100. Kathleen werd de understudy van Sanne (Denotté). Kathleen schatte de kans klein in dat ze ooit mocht opgaan als Sneeuwwitje, maar leerde veel bij van de repetities die er aan vooraf gingen. “Maar dan ineens, op een ochtend: de musical op de voorpagina van ‘Het Laatste Nieuws’. Een journalist was te weten gekomen dat Sanne door de prins (Chris Van Tongelen) niet op de mond gekust wilde worden en dat er in de plaats een handkus gegeven zou worden. Een hele hoop commotie! Dat kwam zelfs op CNN”, lacht Kathleen om het voorval.

Vlak voor de eerste voorstelling bleek dat Sanne was bezweken onder de druk en was weggelopen. “Ziet gij het zitten om Sneeuwwitje te spelen”, kreeg Kathleen een half uur voor aanvang te horen. “Ik heb gebeld naar papa. Papa, ik heb die rol zelfs nooit gespeeld, ik heb alleen maar naar de repetities gekeken! Maar ik ben dat podium opgegaan en na afloop kreeg ik een staande ovatie. Ineens zat ik overal in het nieuws en was ik bekend. Dat trof, want Niels William was al lang op zoek naar een derde meisje voor zijn girlsband.” En de rest is geschiedenis…

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today