13 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 oktober 2020
13 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 oktober 2020

Katja Retsin en Jan Schepens terug naar de gouden jaren ’80!

Groeten Uit
© Medialaan/VTM

Kleurrijke pasteltinten, hoge tailles, volumineuze epauletten en dito kapsels: op dinsdag 13 februari 2018 wordt Katja Retsin 34 jaar terug in de tijd geflitst. Groeten Uit brengt haar naar 1984.

Katja was toen 12 jaar, dezelfde leeftijd als dochter Manou nu heeft. “Jij gaat dus voelen, merken en zien hoe ik leefde toen ik jouw leeftijd had”, klinkt het. Maar ook Mila (8), Matisse (4) en partner Jan Schepens staan voor een onvergetelijke tijdreis.

“Ik denk dat we naar 1984 gaan terugreizen met een ‘tijdreizer’”, droomt Mila. Die ‘tijdreizer’ wordt een sympathieke Mini Cooper waar het gezin maar net in past. Ook de look van toen doet wenkbrauwen fronsen. Katja’s kapsel is volgens haar de oorzaak van het gat in de ozonlaag en ook Jan Schepens stelt zich vragen bij zijn outfit. “Ik denk dat ik het kunstwerk aan heb van één of andere blinde kunstenaar.” Bij de kinderen draait het wafelijzer overuren om hen een typisch bekjeskapsel te geven.

Uit de platenspeler klinken in 1984 hits van wereldsterren zoals Prince, Michael Jackson of Madonna. De tv-avond start dan weer met een nieuwsuitzending zonder nieuwslezer. Voor de allerkleinsten is er Plons De Gekke Kikker. Tijdens Magnum P.I. droomt Katja weg bij de beelden van haar grote crush Tom Selleck. Waarop Jan Schepens zich prompt een Magnum-look, inclusief snor, laat aanmeten. Het gezin strekt ook de benen op een revolutionaire workout tape van fitnessgoeroe Jane Fonda. Mét beenwarmers en lycrapakjes. Al heeft Jan vooral oog voor de Apple Macintosh, de revolutionaire pc die Apple in 1984 op de markt bracht.

Playbacken was in de eighties een waanzinnig fenomeen, waarvoor ook Katja en haar boezemvriendinnen Ruth en Kathleen zwichtten. Zij brengen haar een verrassingsbezoek en halen als Katja & The Ladies nog één keer hun beste playbackmoves boven. De ideale manier om het weekend in schoonheid af te ronden. “Er werd gelezen, gepuzzeld, muziek gemaakt… iPads hebben we dus niet meer nodig”, klinkt het resoluut.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today