16 °C Antwerpen, BE
zaterdag 26 september 2020
16 °C Antwerpen, BE
zaterdag 26 september 2020

Luk Alloo in het spoor van Ingeborg

ingeborg
© Medialaan/VTM

Luk Alloo brengt een paar dagen door met de emotionele rollercoaster Ingeborg.

Altijd de eeuwige optimiste tot ze voor de camera’s van Luk heel emotioneel wordt als blijkt dat ze bij tv-opnamen zichzelf niet kan zijn en de indruk krijgt in een keurslijf te worden gestopt. Want Ingeborg wil vooral authentiek zijn. Zich niks laten opdringen. Dat is de reden, legt ze uit, waarom ze destijds ook stopte met tv-maken.

Ingeborg: “Authenticiteit is het allerbelangrijkste. En als je dat niet kan, dan loop ik alles aan. Ze willen me weer veranderen, en daar heb ik geen zin in. Ik wil niet veranderen. Maar als dat niet resoneert, dan is dat lastig. Ik weet weer waarom ik gestopt ben met tv. Ik moest van glazen trappen komen en doen alsof er niks aan de hand is.”

Dat Ingeborg met haar meditatie en spiritualiteit altijd even ‘zen’ door het leven gaat, is een misverstand, zegt ze. “Ontspannen? Als alles in mij nee zegt? Er bestaat een groot misverstand over yoga en meditatie. Dat gaat niet over pillen pakken en stil liggen. Yoga is het beest in je laten wakker worden en in het licht laten komen. Zodat je kracht vrijkomt.”
De volgende maanden wil ze trouwens opnieuw van het scherm verdwijnen, nadat ze even weer in de schijnwerpers stond met het lied ‘Gratitude’ en verschillende tv-optredens.
Ingeborg: “Ik voel nu veel meer dan vroeger dat mensen me wel graag hebben. Waarschijnlijk omdat ik me er meer voor openstel. Ik hoor dat ze me gemist hebben. En dat gaan ze weer moeten doen. Want na Alloo Bij ben ik weer weg.”

Met programma’s zoals Blind Date en Schuifaf werd Ingeborg destijds een tv-monument. De laatste jaren concentreerde ze zich op yoga en het spirituele. De ‘Koningin van de Meditatie’ noemt Luk haar, als ze bij hem in de wagen stapt voor een rit langs haar verleden, haar middelbare school.

Ingeborg: “Ik heb een gelukkige jeugd gehad. Zeker een interessante jeugd, zoals de meeste mensen die op een podium staan en aandacht willen. Ik belde al op mijn 15de naar de toneelschool om te kunnen beginnen, maar kreeg te horen dat ik nog drie jaar moest wachten. Het kon niet snel genoeg zijn.”

Voor veel kijkers blijft Ingeborg voor eeuwig de koppelaarster van Blind Date. Maar ook nu, geeft ze toe, doet ze nog altijd aan matchmaking.

Ingeborg: “Ik geloof nog in de liefde. Ik doe nog altijd Blind Date, maar niet voor de camera’s. Als ik mensen ken, en denk dat ze zullen klikken. Dat mensen mekaar dan vinden, vind ik superleuk. Maar het mag niet opvallen.”

Na een paar dagen met veel gepraat trekt Luk met Ingeborg naar zee, naar Wenduine. Op het strand richting De Haan komt ze pas echt tot rust. En dan zwijgt Ingeborg. Als ze op het strand wandelt, borrelen de liedjes in haar op.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today