18 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024
18 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024

Katrien De Ruysscher: “Dat heeft niks meer met alcohol te maken”

Foto: VRT

Stoppen met het drinken alcohol, het is geen eenvoudige keuze om te maken. Dat merkte ook Katrien De Ruysscher, die we kennen als Judith uit ‘Thuis’. Katrien deed eerder al eens een poging om te stoppen, maar ze hield het amper 3 maanden vol.

“Maar nu ben ik al 7 maanden gestopt. En dat werd positief onthaald door mijn vrienden en familie. Maar ze lieten mij ook weten dat ze het wel zouden missen om samen een wijntje of aperitiefje te drinken”, zegt Katrien in Primo.

Katrien moet toegeven dat ze moeilijke momenten heeft gehad, maar dat ze ook heel wat heeft geleerd de voorbije maanden.

“Ik ontdekte vooral dat gezelligheid of ontspanning niks met alcohol te maken heeft. Wel met de intensiteit en het bewustzijn van het moment. Iets wat door het drinken van alcohol vaak werd overschaduwd. Ik kwam ook tot het besef dat ik meer en dieper genoot van kleinere dingen, omdat ik me er bewuster van werd. Mijn energiepeil schoot de hoogte in en ik voelde meer levenskwaliteit.”

Stoppen met alcohol had dus ongelooflijk veel voordelen en een grote impact op haar lichaam. “Ik slaap nu ook veel beter. Ik sta positiever in het leven, want ik voelde me vaak schuldig toen ik dronk. Feestjes zijn wel anders voor mij tegenwoordig. Ik arriveer nu vroeger zodat ik nog gesprekken kan voeren met nuchtere mensen. En ik vertrek vaak vroeger naar huis.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today