14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024

Ketnet brengt nieuwe reeks van De Smurfen op de buis

smurfen
© VRT/IMPS

De Smurfen, even Belgisch en even wereldberoemd als pakweg Magritte en de saxofoon, mogen zich opmaken voor gloednieuwe avonturen. Binnenkort start Peyo Productions met de productie van een nieuwe reeks afleveringen.

Het wordt de eerste animatiereeks voor televisie waarin De Smurfen in een 3D-versie te zien zullen zijn, net zoals in de meest recente film. Ketnet is voor het eerst aan boord als coproducent, net als TF1, OUFTIVI en Dupuis Audiovisuel​. De nieuwe afleveringen zullen vanaf 2020 te zien zijn op Ketnet.

Voor Ketnet is het een logische stap om De Smurfen te coproduceren. Ketnet wil de Belgische animatiesector actief stimuleren door te investeren in animatiereeksen van eigen bodem. Zo was Ketnet de voorbije jaren al coproducent van Belgische reeksen als Suske en Wiske Junior (Grid), Stoppeltje (Belvision), ZOOks (Potemkino – Sancta Media) en Mijn Ridder en ik (Thuristar). Deze series steken ook vlot de landsgrenzen over, waardoor het voor Belgische animatiestudio’s mogelijk is om zich internationaal nog meer op de kaart te zetten.

“De Smurfen zijn al sinds de jaren ’80 een vaste waarde op de VRT en op Ketnet, en met deze nieuwe afleveringen zal dat nog jaren zo blijven. We zijn dan ook heel blij dat we de band tussen Ketnet en De Smurfen nog gaan versterken. We gaan met vol enthousiasme aan de slag om een reeks te coproduceren die zo Belgisch is, én tegelijk zo internationaal is. Dat geldt voor veel animatiereeksen die in ons land gemaakt worden, en daar draagt Ketnet met heel veel plezier actief aan bij. Straffe animatie van eigen bodem, daar zijn we terecht fier op.” zegt Maarten Janssen, netmanager van Ketnet.

“Ik ben erg blij om het werk van mijn vader verder te zetten door het coproduceren van een nieuwe reeks van De Smurfen. Dit bijna 40 jaar na de start van de universeel bekende reeks. Men zal de Smurfen in “3D-CGI” ontdekken, net zoals in de laatste Smurfen film, een reeks met veel humor en avontuur. Ik ben er van overtuigd dat we samen met de beste spelers in de markt deze reeks coproduceren en dat we zo nog generaties lang kunnen laten kennismaken met De Smurfen.” vult Véronique Culliford, oprichtster en CEO van Peyo Productions en IMPS aan.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today