17 °C Antwerpen, BE
maandag 2 oktober 2023
17 °C Antwerpen, BE
maandag 2 oktober 2023

Kim Debrie: “Ik heb gewoon pech gehad”

Kim Debrie
© Radio 2

Het zijn pittige maanden geweest voor Kim Debrie. Begin december ging even het licht uit bij de Radio 2 presentatrice en dat was het begin van een pittig parcours. Ze belandde tot twee keer toe in het ziekenhuis en dat op drie maanden tijd.

“Ik heb gewoon heel veel pech gehad. Het is allemaal begonnen in september met een stomme verkoudheid die uitmondde in een stevige chronische hoest. Drie maanden lang heb ik de longen uit mijn lijf gehoest, ik kon amper slapen en ik zat onder de codeïne. Geen enkel pilletje hielp, tot ik uiteindelijk de juiste antibiotica kreeg”, vertelt Kim in Dag Allemaal.

Tot we plots op Instagram berichten kregen van Kim over een hardnekkig virus en interne bloedingen. Door het vele hoesten en de druk op haar onderbuik is een cyste op haar eierstokken gesprongen.

“Mijn buik zat vol bloed. Ook bleek mijn appendix plots te groot en was zijn, euh, staart zich aan het nestelen in mijn bloed. Dan zit je bij de huisdokter en zegt die: ‘Meteen naar de spoed!’ Nog geen drie uur later lag ik al op de operatietafel.”

Toch weerhield dat Kim er niet van om rond kerstmis alweer aan het werk te zijn bij Radio 2. De dokter verklaarde haar gek. “Iemand anders zou wellicht een week of twee langer in ziekteverlof zijn gebleven. Maar dat is misschien mijn FOMO die opspeelde en vooral ook de goesting.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today