7 °C Antwerpen, BE
vrijdag 23 februari 2024
7 °C Antwerpen, BE
vrijdag 23 februari 2024

Koen Crucke: “Het moet altijd maar mooier en groter en beter”

Koen Crucke: “Het moet altijd maar mooier en groter en beter”

Koen Crucke
© VIER

Vorige maand werd Koen Crucke 70. Dat vierde hij met de mensen die hij lief heeft en met een terugblik op zijn carrière. Crucke is blij hoe het de afgelopen jaren is gegaan en is blij dat hij met zijn acteren en muziek iets heeft kunnen betekenen voor heel wat mensen. Dat mensen naar hem opkijken, kan hij alleen maar als een compliment zien.

“Mensen verafgoden tegenwoordig veel dingen. Hun televisie, hun auto, hun eigen ego…Mensen kunnen vaak niet zonder het materiële. Het moet altijd maar mooier en groter en beter. Ik heb daar zelf weinig last van. Als je in mijn flat rond kijkt, zal je niet veel rijkdom zien. Ik heb geen dure spullen nodig, ik zou gerust kunnen leven in een kleine caravan”, zegt hij in Primo.

Maar als zanger heeft Koen wel een grote bewondering voor één iemand en dat is Edith Piaf. “Toen ik binnenkwam in haar appartement, Boulevard Lannes nummer 67 in Parijs, ik was toen elf jaar oud, zag ik echt niets spectaculairs. Haar woonst was bijzonder sober ingericht. Daar stond alleen maar een piano, drie zetels, een tafel en wat stoelen. Dat was het. Zij had zelfs geen eigen huis. Dat interesseerde haar niet.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today