8 °C Antwerpen, BE
vrijdag 23 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
vrijdag 23 februari 2024

Koen Crucke: “mijn wereld stuikte ineen”

© Tom Bergs

Koen Crucke wilde deze zomer graag optreden als straatmuzikant maar daar stak de stad Gent een stokje voor. “Doordat ik een bekende kop heb, vrezen ze dat er meteen honderd of tweehonderd man rond mij zal staan. Ik sta in de stad Gent precies geseind als een gevaar voor de volksgezondheid,” vertelt Koen Crucke ontgoocheld in Dag Allemaal.

Nochtans zou op straat zingen een droom zijn die uitkomt voor Koen Crucke. “Dan treed ik eindelijk in de voetsporen van mijn grote idool Edith Piaf, de zingende straatmus.” Als 16-jarige droomde Koen Crucke ervan de mannelijke Piaf te worden.

Een vriendin van de toen zestienjarige zanger had een plan gemaakt om naar Parijs af te zakken. Ze zouden onder de bruggen slapen en Koen zou op straat zingen en zo de mannelijke Piaf worden. “Zij had mijn hoofd helemaal zot gemaakt,” geeft Koen Crucke toe.

Uiteindelijk zou de bewuste vriendin terugkrabbelen en hun plannen op het laatste nippertje opblazen. “Mijn wereld stuikte ineen,” geeft Koen Crucke toe over die bewuste periode in zijn jeugd.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today