12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024
12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024

Koen Wauters: “Ik wil het zo lang mogelijk volhouden”

Foto: Qmusic

Na de finale van ‘The Voice’ stond normaal gezien een Dakar-rally op de planning van Koen Wauters. Jammer genoeg voor Koen kan deze niet doorgaan. Koens wagen werd afgekeurd en hij mag dus niet vertrekken.

“Onze veiligheidskooi voldeed jammer genoeg niet aan de huidige normen. We hebben nog twee dagen en nachten geprobeerd om die kooi aan te passen, maar het mocht niet baten. En een nieuwe wagen was geen optie, dat is peperduur. Heel jammer, ik leefde er zo erg naartoe”, zegt Koen in Story.

Het kriebelt enorm bij Koen om terug te gaan racen en hij denkt er zelfs over na om eventueel een andere mooie rally te gaan rijden.

“Dakar is natuurlijk de grootste, de langste en de zwaarste, en dat maakt het zo uitdagend. Er gebeurt altijd wel iets onverwachts, zowel fysiek, mentaal als mechanisch. Ik hou van die kicks en adrenaline. Die momenten mogen zich in een serieus tempo opvolgen en ik wil het zo lang mogelijk volhouden.”

De eerste Dakar race dateert al van 1996. We zijn nu heel wat jaren verder en Koen is wel wat veranderd sinds die eerste race. “Het leven vormt je, met alle positieve en negatieve dingen die je meemaakt. Ik ben nu veel zelfverzekerder dan toen, ik weet beter waar ik mijn tijd in steek. En fysiek kraakt de carrosserie wat meer, al mag ik niet klagen. Ik kan nog alles doen wat ik toen deed. Alleen het recupereren duurt wat langer.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today