14 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024
14 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024

Koen Wauters over het verlies van zijn beste vriend: “zijn urne staat thuis op de vensterbank”

Foto: VTM

Koen Wauters is een grote dierenvriend. Naast zijn kinderen Zita en Nono zijn zijn honden zijn oogappels. “Je eerste hond, die is wellicht nog specialer dan alle andere,” vertelde Koen Wauters in TV Familie.

Koen Wauters heeft het natuurlijk over Netse die al bij hem was in volle Clouseau-mania. Zijn beste vriend die altijd enthousiast was als zijn baasje een gat in de nacht thuiskwam en iedereen al sliep. Behalve Netse die op hem wachtte. “Uren ben ik met hem in het pikkedonker op stap geweest,” aldus Koen Wauters.

Maar in 2002 moest Koen Wauters Netse laten inslapen. Het dier leed aan botkanker en de pijn was niet langer draaglijk. “Hij liet echt een hele grote leegte achter,” geeft Koen Wauters toe.

Broer Kris Wauters is de muzikale motor van Clouseau, maar ook Koen schrijft soms liedjesteksten. En daarvoor grijpt de zanger-presentator altijd terug naar persoonlijke ervaringen. De ballade ‘Ik denk aan jou’ is een eerbetoon aan Netse.

“De urne van Netse staat thuis op de vensterbank”, vertelde Koen Wauters begin 2020. “Maar ook zonder zo’n aandenken blijft de herinnering. Ik denk nog vaak aan hem.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today