1 °C Antwerpen, BE
zaterdag 2 december 2023
1 °C Antwerpen, BE
zaterdag 2 december 2023

Koen Wauters: “Ze zullen het zich niet beklagen”

Foto: VTM

8 seizoenen ‘The Voice’, 8 seizoenen Koen Wauters als coach. Twee jaar geleden won hij het programma met Ibe, die ondertussen hard aan een eigen carrière aan het werken is. Voor hem is het winnen van een wedstrijd niet meteen een vergiftigd geschenk, in tegenstelling tot andere winnaars.

“Ik heb begrip voor die uitspraak, maar ik wil er toch een paar kanttekeningen bij plaatsen. Ibe heeft veel kansen gekregen en gegrepen, maar voor een gast die op de deur staat te bonken om helemaal door te breken, viel die coronaperiode met de lockdowns uiteraard heel slecht”, zegt Koen in Dag Allemaal.

Het is niet zo uitzonderlijk dat Vlaanderen hoge verwachtingen heeft als je een talentenwedstrijd wint. Ook de platenfirma mag hoge verwachtingen hebben?

“Is dat dan een vergiftigd geschenk? Ik ben er zeker van dat 99% van de kandidaten dit jaar het zich niet beklaagt dat ze zich ingeschreven hebben, waar het verhaal ook eindigt.”

Als Koen zijn gevoel mag geloven dat hebben de kandidaten dit jaar niet zozeer de ambitie om het te maken. “Ze zijn volgens mij niet zozeer belust op een platencontract of een snelle carrière in de muziek. Ze doen het vooral voor de ervaring.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today