14 °C Antwerpen, BE
woensdag 21 oktober 2020
14 °C Antwerpen, BE
woensdag 21 oktober 2020

Kursaal Oostende brengt internationale ‘Fame The Musical’ in zomer 2019

Fame The Musical
© Tristram Kenton

Kursaal Oostende heeft een jarenlange traditie om in de zomer internationale spektakels te organiseren. Deze zomer haalt de organisatie de musical Fame naar de Koningin Der Badsteden.

De musical is gebaseerd op de gelijknamige cultfilm uit de jaren tachtig. De film haalde twee oscars binnen voor beste song en beste soundtrack. De titeltrack van Fame zit dan ook in het muzikaal collectief geheugen gegrift. De muziek wordt tijdens de musical tijdens elke performance live gebracht. De musical viert momenteel haar dertigste verjaardag met een tournee door de UK.  Speciaal voor België maakt de cast de oversteek naar Oostende voor 7 shows in het Kursaal.

Het verhaal

De musical Fame vertelt het verhaal over een groep studenten van de High Schoolof Performing Arts. Iedere student probeert op zijn of haar manier de top te bereiken in dans, muziek of toneel. Maar verschillende hindernissen en tegenslagen loeren om de hoek. Die problemen zijn ook vandaag nog ‘hot items’zoals identiteitscrisis, trots, seksualiteit, verslavingen, vooroordelen en doorzettingsvermogen.

Praktisch

Fame The Musical wordt gebracht in de originele Engelstalige versie. Er worden vertalingen voorzien via projecties en televisieschermen in het Nederlands en het Frans. De tournee zal van 5 augustus tot en met 10 augustus 2019 halt houden in Oostende. De ticketprijzen starten vanaf 25 euro en zijn te koop via www.kursaaloostende.be , 0900 40 850 en in Toerisme Oostende.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today