9 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 februari 2024
9 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 februari 2024

Kürt Rogiers: “Het stond nooit op mijn bucketlist”

Maar hij deed het nu toch

Foto: VTM

Je moet aanleg hebben om in de zorg te kunnen werken. Je mag niet te empathisch of gevoelig zijn en je moet je werk van je kunnen afzetten wanneer je naar huis rijdt. En dat is exact wat Kürt Rogiers moeilijk kan. Hij draaide enkele weken mee als stagiair in ‘Een Echte Job’.

Het zorgkundige lijkt nochtans toch in de familie te zitten bij Kürt. Zijn moeder was verpleegster op de dienst geriatrie en zijn oudste dochter Lola zit nu in haar eerste jaar verpleegkunde.

“Ik was gewoon the missing link. Verpleger worden stond als jongeling nooit op mijn bucketlist. Het is pas later dat ik begon te beseffen dat dat beroep ook wel iets voor mij is. Vooral het zorgzame aspect spreekt me enorm aan. Mijn familie en vrienden noemen me niet voor niets een roedeldier. Ik zorg graag voor anderen. Alleen ben ik niet zo handig. Als verpleger moet je een fijne motoriek hebben om buisjes en baxters in elkaar te steken. Gelukkig heeft Lola dat wel”, zegt hij in Story.

Volgens Rogiers is zijn dochter heel zorgzaam en is zij iemand die graag in teamverband werkt. De richting verpleegkunde is haar dan ook op het lijf geschreven.

“Natuurlijk was het wel een spannend moment om als achttienjarige een studiekeuze te maken met het oog op een beroep dat je later wilt uitoefenen. Maar ze heeft de juiste beslissing genomen. Lola doet het graag en voorlopig gaat het allemaal heel vlot. Elke dag komt ze fluitend naar huis.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today