7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024
7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024

Kürt Rogiers: “Hij kan moeilijk om met die stress”

Foto: DPG Media

Je vader en moeder zijn het allerbelangrijkste in je leven. Wanneer het wat moeilijker gaat met hen omwille van de ouderdom of ziekte, dan doet dat wat met je.

Ook Kürt Rogiers heeft de nodige zorgen om zijn ouders. Zijn moeder heeft Alzheimer en dat hangt als een donkere wolk boven het leven van de acteur. Sinds de drie jaar dat ze aan de ziekte lijdt, is er geen enkel mooi moment meer geweest.

“Het is compleet anders dan bij mijn vader die al vijftien jaar kanker heeft. In die periode hebben we echt nog mooie momenten gekend: we zijn dichter naar elkaar toe gegroeid en we zijn hechter geworden. Dat is altijd wel zo geweest, maar onze band is nog versterkt. Bij mijn moeder haar ziekte, die de kop opstak tijdens corona, is dat toch anders. Die toestand is onomkeerbaar”, zucht Kürt in Primo.

In plaats van dat de ouders nog voor hun kind zorgen, draaien de rollen bij Alzheimer volledig om. Plots moet het kind voor zijn ouders zorgen en dat is niet simpel.

“Mijn vader gaat naar de 80 en de zorg voor mijn moeder is een stress waar hij moeilijk mee om kan en die we hem willen besparen. Dus we brengen haar al eens naar een dagopvang. Maar dat gebeurt jammer genoeg niet van harte.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today