18 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024
18 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024

Kurt Rogiers ondersteboven: “die verschrikkelijke diagnose kwam er nog eens bij”

Foto: VTM

Terwijl iedereen dankbaar is voor 2023 en volop de mooiste momenten naar bovenhaalt van het afgelopen jaar, is 2023 voor acteur Kürt Rogiers een jaar dat hij het liefst zo snel mogelijk wil vergeten.

Rogiers omschrijft het afgelopen jaar zelfs als het slechtste jaar uit zijn leven. En dat is behoorlijk hard om te horen.

“2023 is niet mijn jaar geweest. Mijn moeder leeft al enkele jaren met alzheimer, en vorig jaar kreeg ze ook te horen dat ze aan de spierziekte ALS lijdt. Net toen we met die alzheimer hadden leren leven, kwam deze verschrikkelijke diagnose er nog eens bij”, begint hij in Primo.

Het is Kürts zus die per toeval ontdekte dat hun mama ALS heeft. Mama Rogiers viel vaak en werd door haar kinderen aangeraden om extra onderzoeken te laten uitvoeren.

“En op het gezondheidsportaal Nexuzhealth las mijn zus ineens dat de diagnose ALS was. Niemand had ons daarvan op de hoogte gebracht. Mijn zus belde me. ‘Weet je dat ik hier lees dat men een groot vermoeden heeft dat mama ALS heeft?’ zei ze. ‘En dat wij genetisch moeten onderzocht worden omdat er 50 procent kans is dat wij het ook zullen krijgen?’”

Ook dat laatste was even schrikken voor Kürt. Maar hij vergeet de dag waarop hij het hoorde nooit meer. “Op 17 mei was dat… ‘Dat kan toch niet?’ dacht ik. Ik heb actrice Nora Tilley gekend, die aan die ziekte leed, en nog iemand in onze brede vriendenkring. En ik heb die ziekte toen heel snel zien evolueren.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today