4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 6 december 2022
4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 6 december 2022

Kürt Rogiers: “Soms praat ik beter niet tegen hun”

Foto: DPG Media

Kleine meisjes worden groot. Dat ziet acteur Kürt Rogiers ook aan zijn dochters. Zij zijn niet langer die kleine meisjes van toen, maar wel jonge volwassen vrouwen.

“Jonge vrouwen met wie je een goede discussie kan hebben. Over de energiecrisis, de oorlog in Oekraïne, het klimaat… Aan tafel voeren we voortdurend maatschappelijke debatten en zo leer ik ook veel bij”, vertelt Kürt aan Story.

Kürt heeft veel geluk met zijn dochters. Ze zijn nooit echt puber geweest, maar zijn gewoon twee vrouwen met duidelijke standpunten.

“Al zijn er soms ochtenden dat je wel voelt; nu moet ik er niet mee in discussie gaan. Als er dan geen woord wordt gezegd, is dat maar zo, zolang we ’s avonds maar weer praten. En ja, soms botst het wel eens, zeker op vlak van studeren. Maar we zien elkaar doodgraag en er wordt nog altijd goed geknuffeld en dat vind ik fijn.”

Nu zijn dochters ouder en groter worden, wordt het voor Kürt ook tijd om hen beetje bij beetje los te laten. En dat lukt hem beter dan verwacht. “Had je me dat vijf jaar geleden gevraagd of ik Lola makkelijk naar een fuif zou laten gaan, dan had ik ‘nee’ gezegd. Maar je groeit daarin. En nee, ik blijf niet wakker tot ze thuis is.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today