9 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
9 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Leah Thys: “De nodige goesting en energie ontbreekt om de draad weer op te pikken”

Foto: VRT

Het was een zwaar jaar voor actrice Leah Thys. De televisiediva vaart door moeilijke wateren na de dood van haar echtgenoot en levenspartner Jos De Man. Ze vertelt meer over hun leven samen in Primo.

Vijftig jaar, zo lang waren de twee tortelduifjes een koppel. Zij was bekend als prominente actrice in één van Vlaanderens best bekeken soaps, hij als haar stille kracht die liever op de achtergrond bleef. 

Jos was een echte sportieveling. Hij deed in zijn jongere jaren dagelijks aan fitness en maakte op latere leeftijd lange wandelingen van anderhalf uur, bij voorkeur naar het Rivierenhof. Op hun bovenverdieping richtte hij voor zichzelf een kleine sportzaal in, zodat hij ook op zijn oude dag kon blijven sporten.

“Ik deed bijna nooit mee met hem”, bekent Leah. “Hoewel ik altijd bewegingsleer heb gegeven aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, heb ik mijn conditie wat verwaarloosd toen ik daarmee stopte. Ik had het te druk”, geeft ze eerlijk toe. 

Ook nu heeft Leah weinig behoefte om nog actief bezig te zijn met sport. “Het ontbreekt me aan de nodige goesting en energie om de draad weer op te pikken. Later misschien, als ik over het ergste verdriet heen ben. Al vraag ik me af of dat ooit wel zal gebeuren”, verklaart ze gebroken.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today