7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024
7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024

Leen Dendievel: “Udo heeft me naar de spoed moeten brengen”

Leen Dendievel
Foto: Photo News

Je hebt het boek ‘Asem’ van Leen Dendievel misschien zelf al gelezen. In haar boek is Leen erg openhartig over wat paniekaanvallen nu precies zijn en hoe ze ontstaan. In de hernieuwde uitgave van het boek, praat Leen ook over haar eigen persoonlijke ervaringen met de aanvallen.

“Mijn eerste paniekaanval dateert van 2016. Ik werd ’s nachts in bed wakker en mijn lichaam deed vreemd. Je kan dat gevoel het best vergelijken met wat je ervaart vlak voor een stressmoment, maar duizend keer zo erg. En ik weet nog altijd niet waarom. Ik was echt niet in paniek. Maar op zo’n moment vraag je je toch af of je doodgaat”, getuigt Leen in Dag Allemaal.

Anderhalf jaar lang had Leen piekmomenten en ging ze door de hel. Niet wetende waarom haar lichaam zo reageerde op alles, zorgde nog meer voor paniekaanvallen.

Het was pas later dat Leen ging beseffen dat het om paniekaanvallen ging. Iets wat ze ontdekte toen ze op reis was met haar man Udo.

“Voor we vertrokken had ik elke dag voortdurend sluimerende paniekaanvallen. Udo heeft me toen naar de spoed gebracht en daar kreeg ik van de dokter voor het eerst de diagnose: ‘angstaanval’. Udo is in dat hele proces zo begripvol geweest… hij heeft altijd gevraagd wat hij voor me kon doen en of we naar de spoed moesten rijden.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today