7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024
7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024

Liliane Saint-Pierre: “Dat wondermiddel hielp me toen”

Foto: DPG Media

In het najaar van 1987 stond Liliane Saint-Pierre voor een moeilijke opdracht. Haar collega-zangeres Sandra Kim had het jaar voordien het Eurovisiesongfestival gewonnen en nu was het Liliane’s beurt om op het grote podium te schitteren. Ze vertelt meer over die wonderbaarlijke periode in Libelle.

De locatie van dienst was dat jaar Brussel. Doordat Sandra de vorige editie in 1986 won, mocht België in 1987 opdraven als gastland voor de grote show. Er rustte bijgevolg een grote druk op de schouders van Liliane.

In de dagen voor ze effectief het podium mocht betreden, was Liliane een graag geziene gast in talkshows, trad ze nog op en gaf ze interview na interview. Die drukte, gepaard met een gezonde dosis stress en zenuwen, deden haar bijna de das om. 

“Enkele dagen voor de grote show had ik nauwelijks nog een stem door alle optredens en interviews die ik vooraf had gegeven”, vertelt ze daarover. 

Liliane werd door die onverwachte stemproblemen natuurlijk overvallen door lichte paniek. “Gelukkig had ik een wondermiddel klaar: gemberthee met honing. Dat heeft me er toen doorheen gehaald”, aldus Liliane. Met haar nummer ‘Soldiers of Love’ strandde ze uiteindelijk op de elfde plaats.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today