6 °C Antwerpen, BE
zondag 27 december 2020
6 °C Antwerpen, BE
zondag 27 december 2020

Lost Frequencies brengt positiviteit met nieuw dubbelalbum

Het was Lost Frequencies’ zomerse sound die in 2015 de wereld veroverde, maar het is te danken aan zijn veelzijdigheid als artiest dat hij nog altijd aan de top van de dancemuziekscene staat. Die speciale kwaliteiten liet hij al eerder zien met zijn debuutalbum ‘Less Is More’ in 2016 (en de Deluxe-versie van dat album) en nu doet hij daar nog een schepje bovenop met een gloednieuw dubbelalbum: ‘Alive And Feeling Fine’ dat op 4 oktober wereldwijd uit komt.

Op het eerste deel van ‘Alive And Feeling Fine’ staan naast enkele van Lost Frequencies’ meest recente pareltjes (‘Crazy’, ‘Recognise’, ‘Melody’, ‘Truth Never Lies’) ook nieuwe samenwerkingen met artiesten als Mokita en Throttle. Op het tweede deel, wat in de fysieke versie van het album als doorlopende mix gepresenteerd wordt, staan daarnaast deluxe mixes, Tomorrowland edits en remixes op tracks van artiesten als Armin van Buuren, Estelle & Kanye West and The Rasmus. Bij elkaar vormen deze twee delen een muzikaal schouwspel van 23 tracks, waarmee de Brusselse artiest geweldig inspeelt op zijn aanstaande Lost Frequencies Live-tour. Tijdens deze tour zal hij optreden met een band en een vocalist. De tour reist doorheen de Verenigde Staten en Europa. De shows in onder andere San Francisco, Parijs, Amsterdam en Keulen zijn al uitverkocht en er zijn nog maar enkele tickets voor Vorst Nationaal op zaterdag 9 november.

Lost Frequencies: “Vergeleken met mijn eerste album komt in ‘Alive And Feeling Fine’ alles juist alles samen. De eerste CD start met de meer organische sounds, zoals gitaar en vocalen. Maar hoe dieper je in het album duikt, hoe meer dat gevoel van de club naar voren komt. In de laatste twee jaar ben ik als artiest enorm gegroeid, waardoor ik nu veel verschillende stijlen en genres produceer. Het elektronische deel van mij staat nu veel meer centraal in dat proces, en dat wilde ik laten zien met mijn nieuwe album. Het idee was om mensen een positieve gevoel te geven wanneer ze naar het album luister. De naam van het album, ‘Alive And Feeling Fine’, zegt het al, want dat is hoe ik wil dat zij zich voelen.”

Felix De Laet, zoals Lost Frequencies echt heet, heeft sinds zijn doorbraak in 2014 al enorm veel successen weten te behalen. Zijn debuutsingle, ‘Are You With Me’, kreeg meerdere malen de platina status toebedeeld en stond bovenaan de officiële charts van maar liefst 18 verschillende landen. Nu, ongeveer vijf jaar later, is Lost Frequencies een van de meest populaire dancemuziekartiesten van zijn generatie. Hij was de eerste Belgische artiest met five #1-hits in de officiële Belgische hitlijsten (en tevens de eerste Belgische artiest met een #1-hit in het Verenigd Koninkrijk), verzamelde miljarden streams op de meest populaire streamingplatforms met wereldhits als ‘Are You With Me’, ‘Reality’ en ‘Crazy’ (met het Nederlandse duo Zonderling) en bracht samenwerkingen uit met artiesten als Zonderling, Netsky, James Blunt, Aloe Blacc en Mokita.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today