14 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024

Louis Talpe stond in brand op de set van ‘Onder Vuur’

Louis Talpe
Foto: Instagram

Sinds 12 september kunnen we op één kijken naar de nieuwe zondagavondserie ‘Onder Vuur’. Daarin zien we heel wat bekende acteurs de revue passeren. Denk maar aan Mathias Sercu, Sam Louwyck en Lynn Van Royen. Maar de hoofdrol is weggelegd voor Louis Talpe, die de gestalte heeft aan Orlando. Een rol waarmee Louis graag een andere kant van zichzelf laat zien en waarmee hoopt te laten zien dat zijn ‘range’ als acteur breder is geworden sinds Mega Toby.

Brandweerman worden, was nooit de grote jeugddroom van Louis. Hij droomde ervan om piloot te worden. “Top gun was de eerste film die mij in vervoering bracht. Tom Cruise in de rol van zijn leven! Met brandweerman had ik dat minder. Al is dat nu anders.” Voor de reeks moest de hele cast op bootcamp. Daar verbleven ze een week tussen echte brandweermannen en leerden ze de kneepjes van het vak. Autowrakken openknippen, blind door een ruimte kruipen,… ze leerden het allemaal. En hoewel de hele bootcamp ontzettend zwaar was voor de hele cast, heeft het hen heel erg geholpen om de reeks geloofwaardig over te brengen.

De serie ‘Onder Vuur’ mag trots zijn op zo’n indrukwekkende cast. De kijker krijgt niet alleen indrukwekkende scènes te zien, ook de stunts die we zien in de reeks worden door de acteurs helemaal zelf uitgevoerd. En daar houdt Louis soms spectaculaire verhalen aan over. “Er stond altijd iemand klaar om de stunts te doen, maar we hebben bijna alles zelf gedaan. Één keer heb ik goed schrik gehad. In de serie worden de branden met brandgel aangestoken door ‘pyroboys’. Tijdens één actie was nogal wat brandgel op mij gevallen. Ik voelde mijn schouders steeds warmer worden, maar ik wilde niet ‘in personage’ zeggen: Godverdomme, dat wordt hier warm. Toen de scène klaar was, stormden de brandweermannen op mij af. ‘Louis je stond in brand!’”, doet hij zijn verhaal in Het Nieuwsblad NU.

Onder Vuur’, elke zondagavond om 20u50 op één.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today