4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 februari 2024
4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 februari 2024

Louis Talpe zet een volgende stap in zijn leven.

Louis Talpe
© Medialaan/VTM

We kennen acteur Louis Talpe vooral als Mega Toby uit Mega Mindy. De superheld is de grote held van heel wat jongens en meisjes, maar zonder twijfel ook van de mama’s. Maar dat Louis meer in zijn mars heeft dan Mega Toby, dat wil hij maar al te graag laten zien. In 2020 speelde Louis één van de hoofdrollen in ‘The Racer’ en heeft hij nu een dragende rol in het nieuwe ‘Onder Vuur’, op één. “Ik vond het fantastisch om te kunnen spelen met rasacteurs als Sam Louwyck en Dirk Van Dijck. Zo’n Van Dijck die zegt: ‘Dat is toch schoon hé, Louis. Ge leest die woordjes op een blad en dan wordt het dit!’ Om dat zo van iemand te horen? Pretty cool!”, vertelt Louis in Het Nieuwsblad NU.

Louis beseft maar al te goed dat hij altijd een beetje zal blijven gezien worden als Mega Toby, ook al is dat ondertussen 9 jaar geleden. Maar Louis grijpt elke kans om zich te bewijzen met beide handen. Al lijkt het dat hij van de ene superheldenrol naar de andere is gegaan met zijn rol in ‘Onder Vuur’. Maar toch is er voor hem een groot verschil. “Naast een held is Orlando (het personage van Louis in de reeks) ook een mens van vlees en bloed. Een mens die worstelt met de dingen in zijn leven. Hij moet niet likeable zijn van de eerste tot de laatste minuut. Dat vind ik tof.”

Zijn rollen in ‘The Racer’ en ‘Onder Vuur’ doen Louis zijn droom steeds meer aanwakkeren. “Ik hoop dat ik na elke job steeds meer mensen kan overtuigen dat mijn range als acteur breder is geworden. En dat de mensen die mij nog niet gevraagd hebben dat een volgende keer misschien wel doen. Ik kijk heel erg op naar regisseurs als Gilles Coullier, Wannes Destoop, Erik Van Looy… Mensen van wie ik denk: Ik wil met jullie op de set staan. Al is het voor een gastrol. Kijken, leren, beter worden”, aldus Louis

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today