15 °C Antwerpen, BE
donderdag 22 oktober 2020
15 °C Antwerpen, BE
donderdag 22 oktober 2020

Luk Alloo duikt opnieuw in het nachtleven!

Luk Alloo
© Medialaan/VTM

Op donderdag 25 januari 2018 begeeft Luk Alloo zich opnieuw onder de nachtraven voor de derde aflevering van Alloo in de Nacht. In deze aflevering brengt Luk een bezoek aan een opvangtehuis, rijdt hij mee met de VAB en heeft hij verrassende gesprekken met een bakker en een SM-meesteres.

Het is nog vroeg op de avond wanneer Luk binnenstapt in een Brussels opvangcentrum. Daar praat hij met Emmy, een jonge vrouw die als vrijwilliger werkt voor Dokters van de Wereld. De organisatie biedt medische consultaties aan daklozen die er komen overnachten. “Elke avond zijn hier zes vrijwilligers aan de slag”, klinkt het. Luk praat ook met één van de daklozen. “De nacht is het zwaarst. Ik heb 8 maanden op straat geleefd en geslapen onder bruggen of in tenten en stations. Door mijn zwaar verleden is het moeilijk om van de straat te geraken.”

In Torhout stapt Luk mee in een VAB-takelwagen. Hij volgt wegenwachter Geert tijdens zijn nachtelijke rondrit. Om klokslag twaalf uur wordt Geert opgeroepen door een dame die samen met haar zoon aan de kant van de weg staat met autopech. Luk zoekt vervolgens ook Sam op, die willens nillens al jaren ’s nachts werkt. “Ik ben al 18 jaar bakker. De stiel doe ik graag, maar ’s nachts werken niet. Het hoort er helaas bij. Ik ben niet graag alleen en ben een bangerik.”

Iets dieper in de nacht zet de Gentse Zoë de deuren van haar SM-studio exclusief open voor Luk. “Ik ben absoluut een nachtmens”, klinkt het. “En SM heeft me altijd gefascineerd. Het begon met bondage, dat vond ik vroeger al kunst. En wie wenst dat nu niet, om een man te kunnen vernederen en er je zin mee te doen?” Luk praat ook met één van de klanten, die al 20 jaar lang gepassioneerd is door SM. “Het windt mij op, vooral de totale machteloosheid. Maar SM blijft nog steeds taboe. Ik getuig anoniem, anders kan ik mijn job verliezen.”

Alloo In De Nacht, donderdag 25 januari 2018 om 21u40 bij VTM.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today