15 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024
15 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024

Maarten Cox in musical ‘Bloedbroeders’

bloedbroeders
© Theater De Roxy

Zanger en presentator Maarten Cox, acteur Gunter Reniers en Limburgse vedette Kathleen Smolders voeren de cast aan van ‘Bloedbroeders, de musical’ in Theater De Roxy in St-Truiden.

“Ik zag deze musical voor het eerst meer dan 20 jaar geleden in Londen. Ik was op slag verliefd op het verhaal en de muziek,” steekt Gunther Reniers van wal. “Ik ben zo blij dat we nu, zoveel jaren later, deze prachtige musical naar Limburg kunnen halen en dat ik er ook zelf in kan meespelen in een volledige vlaamse versie !’’

Voor de regie werd regisseur, auteur en acteur Yves Caspar ingeschakeld. Na zijn versies van ‘Edith, het legendarische verhaal van Edith Piaf’, ‘Vriendinnen’, ‘Kalendermeisjes’ en vele andere voorstellingen wil hij nu ook van ‘Bloedbroeders’ een pareltje maken.

“Bloedbroeders heeft alles! Het drama wordt afgewisseld met komedie en voortdurend klinkt de prachtige muziek. Kathleen Smolders bewees in haar eigen personality-shows ‘La Smolders’ en ‘Smolders & de mannen’ dat ze kan zingen én komisch talent heeft. In ‘Bloedbroeders’ gaat ze nog een stapje verder en zorgt ze ook voor de nodige dramatiek. De rol van Maarten Cox is op zijn lijf geschreven. Hij presenteert de voorstelling als het ware en op enkele momenten bepaalt hij mee de loop van het verhaal. De broers Mickey en Eddy, om wie de voorstelling draait, worden met verve gespeeld door Gunter Reniers en Ronald Ilsbroux. Ikzelf speel Sammy, hun oudere broer. De Hasseltse Dorien Schrijnemakers studeerde enkele jaren geleden af aan de musicalafdeling van het conservatorium van Brussel. Zij maakt met de rol van ‘Linda’ een prachtig debuut in Theater De Roxy. Verder kunnen we ook nu weer een beroep doen op enkele zeer getalenteerde liefhebbers : Cindy Vangeffelen, Johan Van Herk, Debbie van den Neucker, Ann Thierie, Viviane Appeltans en Liesbeth Lahaye. De muzikale leiding zit bij Dirk-Kan Kerris en via de haspengouwse academie vonden we onze jonge, beloftevolle drummer Arno Salmon.”

Het verhaal

‘Bloedbroeders’ is het verhaal van een tweeling die kort na de geboorte gescheiden wordt. Hun moeder is een alleenstaande vrouw uit het arbeidersmilieu. Zij kan maar net de eindjes aan elkaar knopen en staat noodgedwongen één van haar pasgeboren zonen af aan haar rijke, kinderloze werkgeefster. Onder druk van deze laatste, maken de vrouwen de afspraak dat de tweelingbroers nooit van elkaars bestaan mogen afweten.

Maar wanneer ze zeven zijn, ontmoeten de jongens elkaar per toeval toch. Ondanks hun verschillende achtergrond en opvoeding, ontstaat er tussen de twee een hechte vriendschapsband. Naarmate de jongens ouder worden, worden de verschillen tussen beiden steeds duidelijker en kent hun vriendschap vele beproevingen. Het lot van beide jongens lijkt mijlenver uit elkaar te liggen… tot ze er achter komen dat ze broers zijn.

Bloedbroeders is een musical die u moet gezien hebben! Een bijzonder grappig, maar tegelijk ook dramatisch verhaal dat niemand onberoerd laat.

Praktisch

  • Speeldata 23-24-25 maart 6-7-8-12-13-14-20-21-22 april – telkens om 20u15, op zondag enkel om 15u
  • Waar : Theater De Roxy, Rijschoolstraat 51, 3800 St-Truiden
  • Tickets en info: www.deroxy.be of 0479 02 70 52

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today