7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024
7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024

‘Magdalena’ grijpt je naar de keel!

Madgalena
© Seppe Vandael

Gisterenavond ging in het Zuiderpershuis te Antwerpen met ‘Magdalena’ nu al de meest verrassende musical van het seizoen in première.

Hoewel Koning Winter met alle macht roet – of zeg maar sneeuw – in het eten trachtte te gooien, trotseerde een stevige groep dappere premièregangers, waaronder tal van bekende koppen zoals Marilou Mermans, Wout Verstappen, Tinne Oltmans, Wim Danckaert, Ben Van Hoof, Deborah De Ridder en Samuel Anastasi, de ellenlange files, het barre winterweer en de spekgladde wegen om tot bij ‘Magdalena’ te geraken. Afgaande op de minutenlange staande ovatie en de talloze, hartverwarmende reacties die de cast na afloop mocht ontvangen, hebben ze zich dat geen seconde beklaagd.

Aangrijpend

magdalena
© Seppe Vandael

Het moet dan ook gezegd, wat The Singing Factory neerzet met deze aangrijpende productie is werkelijk van zeer hoog niveau. Van het script en de liedteksten, geschreven door de 21-jarige Wanne Synnave (hou deze jongeman in de gaten!), tot de live muziek van de hand van Sam Verhoeven en niet te vergeten, de fantastische zang- en acteerprestaties van jongerenkoor Youforia, ‘Magdalena’ barst werkelijk van het talent.

Gevestigde waarden An Lauwereins en Dieter Troubleyn schitteren als de gevreesde Zuster Margaret en haar aanbidder Eerwaarde Walsh. Speciale vermelding ook voor hoofdrolspeelsters Lien Van den Bossche (Rose), Emma Vanthielen (Sarah) en Fiene Zasada (Emma), die het, ook letterlijk, zwaar te verduren krijgen in dit schrijnende, waargebeurde verhaal, maar die ondanks hun jeugdige leeftijd, een indrukwekkende doorleefdheid in hun zang- en acteerprestaties leggen.

‘Magdalena’ speelt nog tot en met 10 maart 2018 in het Zuiderpershuis te Antwerpen. Een niet-alledaagse musical, die u gewoon niet mag missen!

Tickets en info: www.singingfactory.be

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today