10 °C Antwerpen, BE
maandag 20 maart 2023
10 °C Antwerpen, BE
maandag 20 maart 2023

Margriet Hermans: “Dat was niet zo’n goed idee”

VTM

Tientallen jaren geleden was Margriet Hermans al ontzettend populair, maar dankzij haar deelname aan ‘Liefde Voor Muziek’ is die populariteit helemaal ontploft. De zangeres heeft deze zomer tientallen optredens op het programma staan en heeft ook een nieuw album uit.

“We hebben het album de titel: ‘Spiegelbeeld’ gegeven. Het is een dubbel cd geworden met op de ene cd alle hits van vroeger en op de tweede cd”, begint ze in Citta.

Margriet laat graag haar creativiteit de vrije loop en er ontstond een leuk idee voor de CD. “We hadden op de oorspronkelijke albumcover mijn naam in spiegelbeeld gezet. Maar dat zag er nogal Russische uit, en in deze tijden is dat niet zo’n goed idee.”

Margriet is één van de populairste zangeressen van dit moment. Maar toch was het niet altijd haar droom om zangeres te worden. “Ik voelde de drang om iets creatiefs te doen. Ik dacht dat door mijn uiterlijk een carrière als zangeres niet voor mij was weggelegd.”

Door die onzekerheid koos Margriet voor een leven in het onderwijs. Maar dat bleef wringen. “Door toevalligheden ben ik toch de showbusiness in gesukkeld. Het waren goede tijden. Als je talent had, kon je jaren meegaan. Tegenwoordig zitten we jammer genoeg in een wegwerpcultuur.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today