19 °C Antwerpen, BE
vrijdag 18 september 2020
19 °C Antwerpen, BE
vrijdag 18 september 2020

Marie Verhulst gaat pottenlikken op Studio 100 TV

Copyright: Studio 100 TV

Binnenkort start op Studio 100 TV een gloednieuw kookprogramma rond evenwichtige voeding voor en door kinderen. ‘De Pottenlikkers’ is de eerste samenwerking tussen Studio 100 en Colruyt Laagste Prijzen. In het kookprogramma maken we kennis met zes jonge culinaire talenten die hun leeftijdsgenoten op sleeptouw nemen in de keuken. Elke week gaan ze aan de slag met een evenwichtig en kindvriendelijk gerecht met groenten en fruit in de hoofdrol. De jonge chefs worden geholpen door hulpchef Marie Verhulst. Vanaf woensdag 26 februari zijn De Pottenlikkers elke week te bekijken op Studio 100 TV, via de gratis Studio 100 GO-app en op colruyt.be/pottenlikkers.

De twee Belgische bedrijven Colruyt en Studio 100 kondigden afgelopen oktober aan om intensief samen te werken rond evenwichtige voeding bij kinderen. Dit nieuwe duurzame Belgische partnership, met als eerste concrete samenwerking het kookprogramma ‘De Pottenlikkers’, heeft als doelstelling om kinderen op een speelse en ongedwongen manier te laten experimenteren en bijleren in de keuken. Op die manier wordt er een nieuwe generatie ‘Pottenlikkers’ klaargestoomd en worden zij ambassadeurs van groenten en fruit, zowel voor hun leeftijdsgenoten als hun ouders.

Deze doelstelling wordt ondersteund door een recente studie van het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Nutrition Education and Behavior (2020) waaruit blijkt dat kinderen die kijken naar programma’s waarin gezonde voeding aan bod komt, eerder geneigd zijn om zelf ook te kiezen voor gezonde alternatieven.

Een heel jaar lang is er elke week een aflevering waarin 6 keukenchefs werken aan een nieuw recept boordevol groenten. Zes Pottenlikkers in Vlaanderen en zes Pottenlikkers (‘La brigade des Spatules’) in Wallonië. Ze worden onderverdeeld in kleine teams: het eerste duo kookt, het tweede duo – ‘de Tafeldekkers’ – zorgt voor een leuke tafeldekking en een originele thematische versiering, en het derde duo geeft tips & tricks en boeiende weetjes over de ingrediënten. Marie Verhulst staat deze Pottenlikkers bij!

Marie Verhulst: “Ik ben zelf al van jongsaf aan bezig met eten. Koken en experimenteren in de keuken doe ik heel graag. Dit programma mogen maken met al dat jong geweld was dan ook superleuk! Daar krijg je pas energie van!”

Vanaf vandaag kan je je inschrijven via studio100tv.com/casting .

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today