14 °C Antwerpen, BE
zondag 23 juni 2024
14 °C Antwerpen, BE
zondag 23 juni 2024

Nieuwe single Daalman en Isabelle A

Hoewel ze het niet van elkaar wisten, was er bij Isabelle A en Daalman (Davy Macquoi) al geruime tijd sprake van wederzijdse waardering voor elkaars muziek. Bij Isabelle begon dat in 2018 met het nummer ‘Geen Nacht Alleen’ van Daalman, dat ze toevallig ontdekte op de radio, en sindsdien volgt ze zijn muzikale pad. Toen Daalman via een gemeenschappelijke producer ter ore kwam dat Isabelle fan was van zijn song, begon hij ook Isabelle te volgen. “Vooral het album ‘De Macht Der Gewoonte’, geproduceerd door Alex Callier, vind ik ijzersterk”, aldus Daalman. “Isabelle heeft een uniek, typisch stemgeluid waar ik erg van hou, een Vlaamse schakel tussen Vanessa Paradis en Charlotte Gainsbourg.”

Ze bewonderen elkaar dus al geruime tijd vanop een afstand en zonder het van elkaar te weten, maar daar kwam gelukkig verandering in…

Afgelopen zomer schrijft Daalman tijdens zijn vakantie in Napels het nummer ‘Jij’. Een song over een onbereikbare, onmogelijke liefde. Hij denkt meteen aan Isabelle A als duetpartner. Toch duurt het nog even voor hij zijn stoute schoenen aantrekt en haar via Instagram zijn demo bezorgt. “Ik voegde nog toe aan mijn berichtje dat zij mijn enige optie was”, lacht Daalman. “Toen Davy me zijn liedje stuurde, heb ik niet lang getwijfeld. De song viel op tussen de andere duetten die ik in die periode toegestuurd kreeg”, zegt Isabelle.

Ze doken enkele weken later al de studio in en het resultaat is een betoverend, integer, Nederlandstalig pareltjegeworden. “Na een korte eerste kennismaking gingen we aan de slag. Ik was zelfs wat zenuwachtig. Maar toen Isabelle haar eerste noten inzette in de tweede strofe, was ik meteen gerust. Zij hoort helemaal thuis in de song!”, zegt Daalman. “Het plaatje klopt”, aldus Isabelle. “Vanaf het eerste contact voelde ik de persoonlijke klik met Davy en ook op muzikaal gebied is er een soort verwantschap tussen onze stijlen. De melancholie, die zo kenmerkend is voor Daalman, zit ook in mijn stemgeluid.” Of dit een eerste aanzet is naar meer samenwerkingen? “Heel graag! Al hoeft dat niet altijd een duet te zijn. Ik zou voor Isabelle nog meer goeie lovesongs kunnen schrijven”, zegt Daalman met een knipoog naar Isabelle. “Ik ben blij dat ik haar heb durven contacteren, want zij maakt ‘Jij’ helemaal af. Isabelle kan op een heel aparte en boeiende manier verhalen vertellen in haar liedjes, iets wat ik ook tracht te doen in mijn muziek. Ik denk dat je ons gerust muzikale soulmates mag noemen”.

Voor de mooie videoclip van ‘Jij’ trokken Daalman en Isabelle naar de hoofdstad van de romantiek, Parijs.
verkrijgbaar via iTunes (pre-order) en Spotify (gratis pre-save) via volgende link:

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today