15 °C Antwerpen, BE
zondag 15 november 2020
15 °C Antwerpen, BE
zondag 15 november 2020

‘De andere kant van de medaille’ van Marieke Vervoort toe aan tweede druk!

Marieke Vervoort
© Willems Uitgevers

Deze week rolde de tweede druk van het boek van Marieke Vervoort van de persen.  Met ‘De andere kant van de medaille’ beschrijft auteur Karel Michiels de terugblik van Marieke op haar leven en op het levenseinde.

Iedereen kent de sympathieke ‘Wielemie’. Niet alleen in Vlaanderen maar tot in Rio de Janeiro en New-York toe. Zij verwezenlijkte in haar leven meer dromen dan de meeste topsporters ooit voor mogelijk zouden houden: Olympisch goud, wereldrecords, de Iron Man op Hawaï, Belgisch, Europees & wereldkampioen. Ze gaf lezingen en seminaries en toonde zich een waardig ambassadeur van haar sport in talloze interviews en documentaires.

Marieke Vervoort was een van de succesvolste en meest inspirerende sporters die België ooit gekend heeft. De andere kant van de medaille is dat Marieke een progressieve spierziekte heeft en nu al vijftien jaar in een rolstoel zit. Dat ze vaak ondraaglijke pijnen lijdt en maandenlang in het ziekenhuis heeft gelegen. Dat er een medicijnpomp in haar lichaam zit en dat ze niet zonder Zenn kan, haar lieve hulphond.

In samenspraak met professor Wim Distelmans heeft Marieke jaren geleden al een euthanasieverklaring opgesteld. Ze vertelt openlijk over het levenseinde in haar boek. Dit is het moedigste levensverhaal van Vlaanderen en verre omstreken. En zeer herkenbaar voor iedereen want Marieke is zoals we zelf zijn.

Marieke schenkt alle opbrengsten van het boek aan haar VZW Wielemie.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today