17 °C Antwerpen, BE
vrijdag 23 oktober 2020
17 °C Antwerpen, BE
vrijdag 23 oktober 2020

Sid Van Oerle vervoegt de Zonen Van Van As

de zonen van van as
© Medialaan/VTM

De nv Van As begint op woensdag 7 februari aan een nieuw werkjaar. Dan gaat seizoen 4 van de succesvolle comedy van start. 

In aflevering 1 meldt Dimitri (gespeeld door Sid Van Oerle, bekend als Kobe uit Thuis) zich als arbeider aan bij Van As. Dimitri is de zoon van Victor Brepols en net afgestudeerd. Zijn vader hoopt dat een job bij de afbraakfirma van Dimitri een echte man zal maken, maar zijn rechtlijnige principes botsen al snel op het gefoefel en de bedrijfscultuur bij Van As.

Nieuwe acteurs en terugkeer Jonas Van Geel

Later in aflevering drie van dit seizoen komt ook Zjang in dienst, gespeeld door Sam Louwyck. Louwyck is een van de zeldzame Vlaamse acteurs die meer in het buitenland werken. Zo stond hij twee jaar geleden nog tegenover de Italiaanse superster Monica Belluci, een avontuur dat hem samen met haar op de rode loper van het Filmfestival van Cannes deed belanden. Andere opvallende rollen speelde hij in Cargo, Eigen Kweek en Rundskop. Andere nieuwkomer in de cast is Sid Van Oerle. Halverwege seizoen 4 keert ook kleinzoon Kevin Van As terug uit Australië, maar hij is niet echt veranderd en start al snel zijn eigen louche zaakjes.

De rol van Maaike Cafmeyer wordt dan weer uitgebreid. Zij dook midden vorig seizoen voor het eerst op als Belinda, de ex van Zjempie, en Belinda is er om te blijven. Want in seizoen 4 laten de vrouwen van het familiebedrijf zich niet in een hoekje duwen. Linde weet Dick (Ben Segers) helemaal rond haar vinger te draaien, Belinda wil een man en Rita staat op haar strepen na alweer een flater van Eddy Van As. Zelfs Frakke gaat op zoek naar een lief.

Seizoen vier start waar drie eindigde: Eddy en Herman slagen er niet in het zakelijk even goed te doen als hun vader Frans. Meer nog, ze zijn in de val getrapt die Daan voor hen had opgezet: ze hebben een verkeerd gebouw afgebroken.

De firma Van As moet nu een astronomische schadeclaim aan de stad betalen, mogelijk hun ondergang. Maar de Van Askes hebben nog één geheim wapen: een geheugenstick waarop onder meer informatie staat over de zwarte boekhouding van Daan. Daan wil de stick terug in ruil voor veel geld. Eddy wil de stick eerst onderzoeken en ontdekt dat er ook compromitterende informatie opstaat van grote aannemers en politici… Eddy kopieert de informatie en is vastbesloten van die te gebruiken. De zaak loopt uit de hand en het komt tot een finale confrontatie tussen pater familias Frans en zijn oudste zoon.

De Zonen Van Van As, woensdag 7 februari 2018 om 20u30.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today