20 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024
20 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024

Een exclusieve kijk achter de schermen bij de shoot van Monty Python’s ‘Spamalot’

Spamalot
© Deep Bridge

Ontdek de make-over van Jan Van Looveren, Jonas Van Geel, Koen Van Impe, Walter Baele, Kobe Van Herwegen, Ann Van den Broeck, Nordin De Moor en Dieter Verhaegen.

Op 28 maart gaat de veel geprezen musical ‘Monty Python’s Spamalot’ in première in de Antwerpse Stadsschouwburg. Gisteren vonden de fotoshoot en video opnames plaats met de sterrencast. Jonas van Geel kon jammer genoeg niet aanwezig zijn, maar werd – op Monty Python-wijze – toch in de shoot verwerkt.

Spamalot werd onder leiding van Stany Crets in 2011 al eens naar Vlaanderen gehaald met een wel zeer fijne cast: Jan Van Looveren, Jonas Van Geel, Koen Van Impe, Walter Baele, Ann Van den Broeck, Dieter Verhaegen en Nordin De Moor. De voorstelling is nu terug, met dezelfde cast (why change a winning team) maar met nieuwe decors, nieuwe kostuums en werd aangepast aan de actualiteit en de tijdsgeest van vandaag. Als enige nieuwkomer in deze gestoorde hoofdcast heeft regisseur Stany Crets Kobe Van Herwegen uit zijn hoed getoverd. Hij mag als Sir Bedevere aanschuiven aan de Ronde Tafel.

Spamalot: het verhaal

Net als de film ‘Monty Python And The Holy Grail’ is het verhaal een parodie op de legende van Koning Arthur, die samen met zijn bediende Patsy op zoek gaat naar de Heilige Graal. Maar door de toevoeging van Broadway-parodieën is de musical toch nét anders.

‘Monty Python’s Spamalot’ ging op 17 maart 2005 in première op Broadway, in een regie van Mike Nichols. De originele productie won 3 Tony Awards waaronder deze voor Beste Musical (2004).

Cast

Koen Van Impe legt opnieuw zijn ziel in koning Arthur, de leider van een volk dat niet eens weet dat hij bestaat. Ook typetjeskameleon Walter Baele mag zijn maliënkolder terug uit de kast halen voor de rol van Sir Lancelot. Jonas Van Geel speelde in 2011 al de pannen van het dak als Sir Robin De Dappere, die eigenlijk al bang is van zijn eigen schaduw. Jan Van Looveren kruipt opnieuw in de strakke huid van Sir Gallahad. Dieter Verhaegen neemt de rollen van Herbert en Nog niet dode Fred alsof zijn leven er vanaf hangt. Ook leading lady van de Vlaamse musicalwereld (en ver daarbuiten), Ann Van den Broeck, mag opnieuw haar voetjes nat maken als Dame van het Meer. Nordin De Moor mag ook deze keer door het stof kruipen als de nederige dienaar van koning Arthur. Nieuwkomer Kobe Van Herwegen is Sir Bedevere.

Stany Crets won met Spamalot in 2011 de Vlaamse Musicalprijs voor Beste Regie. Nordin De Moor en Jonas Van Geel, werden gelauwerd met respectievelijk de titels ‘Beste Mannelijke Bijrol’ en ‘Aanstormend Talent’.

Praktisch

Monty Python’s Spamalot speelt vanaf 17 maart try-outs in Capitole Gent en gaat op 28 maart in première in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets zijn te koop via www.deepbridge.be en www.teleticketservice.be.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today