11 °C Antwerpen, BE
vrijdag 2 oktober 2020
11 °C Antwerpen, BE
vrijdag 2 oktober 2020

Mario Franco: ‘Buiten de lijntjes kleuren is niet abnormaal!’

Mario Franco
© RV

Je mag Mario Franco gerust de kleurrijkste persoonlijkheid van de Vlaamse showbizz noemen. Vanaf de start van zijn carrière, nu twee jaar geleden, wist hij zich te onderscheiden door zijn muziekkeuze én zijn flamboyante persoonlijkheid. “Anders zijn, is niet iets om je over te schamen,” zegt Mario. En laat dat nu net de boodschap zijn die hij met zijn nieuwe single ‘Kom En Dans Nu Voor Mij’ wil uitsturen.

Een grijze mus kan je hem niet noemen. Wie Mario Franco ziet, draait ongetwijfeld het hoofd en wie hem hoort, kan niet anders dan het volume van de radio wat hoger te draaien. Ook zijn liefdesleven verloopt allesbehalve traditioneel. Wat anderen denken over zijn flamboyante persoon, trekt hij zich niet aan. “Mensen die buiten de lijntjes kleuren, die anders zijn of anders doen dan wat door de maatschappij als ‘normaal’ wordt bestempeld, worden vaak met de nek aangekeken,” zegt Mario Franco. “Ik wil met mijn muziek duidelijk maken dat ‘anders zijn’ – in welke vorm dat ook komt – niet verkeerd is. Iedereen moet de kans krijgen om zijn of haar leven te leiden zoals hij of zij dat wil.”

Zoals we ondertussen van Mario gewoon zijn, koos hij opnieuw voor een dansbaar nummer met een catchy refrein. De krachtige boodschap die hij met zijn nieuwe single ‘Kom En Dans Nu Voor Mij’ wil uitsturen, wordt ondersteund door een inhoudelijk sterke tekst. En – dat kunnen we nu al garanderen – het refrein is een regelrechte oorwurm waarvan tekst en melodie uren later nog in je hoofd klinken.

“De song is er inderdaad opnieuw ééntje met een boodschap. Ik zou heel eng kunnen denken en het nummer volledig op me toe spitsen, maar dat wil ik niet,” weet Mario Franco. “Het nummer is een hart onder de riem voor iedereen die anders is en die net als iedereen het recht moet hebben om gelukkig te zijn; op welke manier dan ook.”

‘Kom En Dans Nu Voor Mij’, de nieuwe single van Mario Franco, is vanaf nu beschikbaar op iTunes en Spotify.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today