16 °C Antwerpen, BE
donderdag 13 juni 2024
16 °C Antwerpen, BE
donderdag 13 juni 2024

Meteen vuurdoop voor bekende duo’s in 2 Sterren Restaurant

2 sterrenrestaurant
© Medialaan/VTM

In 2 Sterren Restaurant maken Roel Vanderstukken en Kürt Rogiers, Marie Verhulst en Andy Peelman, Bieke Ilegems en Erik Goossens en Jacques Vermeire en Herman Verbruggen hun stiekeme droom waar: een eigen restaurant openen. Dat doen ze op 4 toplocaties in Brugge, Gent, Mechelen en Leuven. En dat onder het alziend oog van sterrenchef Sergio Herman, die hen in de eerste aflevering meteen aan een vuurdoop onderwerpt…

Het avontuur start voor de duo’s met een spannend moment: de ontdekking van hun pand. Geblinddoekt worden ze naar de locatie gebracht waar het voor hen allemaal gaat gebeuren. Stemt die overeen met het concept dat ze in gedachten hebben? Of merken ze enkele hindernissen op? Jacques & Herman leggen de lat hoog en gaan in hun pand voor niets minder dan ‘The mini Jane’.

Na de verkenning is het tijd voor actie. Sergio Herman heeft namelijk een eerste uitdaging klaar. Hij wil de sterrenduo’s klaarstomen voor hun grote opening en onderwerpt hen aan een try-out voor 25 vrienden en familieleden. “De opening van een restaurant is a hell of a job. Ik heb er al verschillende geopend en weet wat het is. Ze gaan afzien. Maar ik wil ze coachen en ervoor zorgen dat ze niet op hun bek gaan.” De inzet is hoog, want het duo dat het best presteert, wint een belangrijk voordeel in de wedstrijd.

Bieke en Erik organiseren hun generale repetitie in de keuken van hun bedrijf Boxs. Daar stellen ze trots hun foodsharing concept voor met gerechten uit het Midden-Oosten. Vooral Biekes Libanese balletjes laten Sergio niet onberoerd. “’Bieke’s balls’ zijn nu al fameus. Les boules de Bieke, c’est fabuleux”, klinkt het lyrisch. Jacques en Herman trekken voor hun try-out naar Toque Tok van Roger Van Damme. Daar testen ze hun ‘Vlaamse klassiekers met een touch of Herman en een glas Jacques’ uit. Jacques is grote wijnliefhebber én –verzamelaar: een troef waarmee hij zich wil onderscheiden van de anderen. Hun manier van aanpakken charmeert Sergio. Geldt dat ook voor hun menu?

Roel en Kürt en Marie en Andy moeten pas donderdag bewijzen wat ze in hun mars hebben. Terwijl hun concurrenten druk in de potten roeren, gaan zij op pad om hun restaurant vorm te geven. Het concept, de inrichting, het menu: alles moet kloppen. Roel start samen met Kürt een zoektocht naar de beste producten om hun comfort food mee te bereiden. Hij tovert er meteen één van zijn befaamde gerechten mee op tafel: een ‘smeuske’. Marie weet vooral wat ze níet wil in de keuken van haar restaurant: vlees. Alleen is vleesliefhebber Andy nog niet helemaal mee met dat idee…

2 Sterren Restaurant, dinsdag 15 mei om 20u35 bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today